Menú

Gómez: “La incompetència de Catalá amenaça el PAI del Grau i la Marina”

La portaveu denuncia que el PP ha obert “un debat de perdedors sobre el port per a tapar la seua incapacitat i falta de lideratge”

La portaveu socialista, Sandra Gómez, ha denunciat que el govern de Catalá ha projectat una “ombra d’incertesa” que amenaça amb paralitzar el PAI del Grau i la Marina a conseqüència de la seua “incapacitat i la seua falta de projecte per a la ciutat de València”. La líder dels socialistes s’ha manifestat en aquests termes en relació a la resposta que ha oferit el govern municipal sobre la seua decisió de descartar el projecte d’un centre de dades per als Docks que suposava una inversió de més de 40 milions i més de 500 ocupacions.

En la seua contestació, el govern del PP assumeix, en contra del criteri dels serveis municipals, que l’Ajuntament no pot cedir cap edifici desafectat pel Port a empreses perquè l’exploten a canvi d’un cànon. Una situació que la portaveu socialista considera que podria obrir un “escenari d’incertesa jurídica per a les empreses que ja estan instal·lades en la Marina i per a les quals es va seguir el mateix procés d’adjudicació que ara Catalá posa en qüestió”.

Gómez ha criticat que aquesta decisió és una mostra més de la paràlisi de Catalá en la Marina, on ni tan sols han mantingut cap reunió per a abordar la liquidació del Consorci quan tan sols falten tres mesos perquè caduque la pròrroga que va concedir l’Autoritat Portuària. “La dreta i el PP, en una campanya de perdedors, han obert un debat i un problema que no existeix en el port per a atacar la investidura de Pedro Sánchez. Catalá ha generat un conflicte en el Port per a tapar la seua incompetència i que té embossada la Marina, un pol d’inversió estratègic de la ciutat”, ha continuat.

Sobre la falta de lideratge de Catalá, la portaveu socialista també ha fet referència a la situació del PAI del Grau, “un projecte que estava resolt per l’anterior govern progressista i que ara el PP ha deixat caducar, perdent la iniciativa que torna a la Generalitat. Diuen que era per la prolongació de l’Albereda, però no feia falta tornar a començar de zero perquè la llei és molt clara. L’hem enxampada sense fer els deures i per això posa excuses de mal pagador”, ha relatat.

Espais sense fums

Sandra Gómez ha qüestionat, així mateix, la política de mobilitat que està posant en marxa el govern de Catalá: “Posa en el centre al vehicle privat quan el que això fa és generar contaminació i problemes de salut. El preocupa el fum del tabac però no el de la contaminació que està generant. Ja no es pot fumar en parcs infantils ni en les parades de l’autobús. Aqueixos espais sense fum ja existeixen i estan regulats. En realitat, llança una proposta només per a fer-se una foto amb l’Associació contra el Càncer mentre aprova, com a diputada, fumar a les terrasses. És una incoherència i una hipocresia perquè tots sabem que la política de Catalá és la llibertat per a fumar i contaminar”, ha sostingut.

Finalment, sobre l’anunci de desviar línies de l’EMT al centre Gómez ha advertit que “l’única cosa que ha confirmat de moment el govern municipal és que llevarà un dels carrils de l’EMT perquè puguen circular més còmodament els vehicles privats. Ni s’han millorat línies ni freqüències. Són mesurades, a més, que no s’han consensuat amb la Federació de Veïns i que venen precedides per unes declaracions en les quals es queixa de l’excés de transport públic al carrer Colón. Però només una alcaldessa del segle XX pot dir que sobre transport públic a la seua ciutat”, ha assegurat.

Inseguretat per falta de lideratge

La portaveu socialista ha ironitzat amb la “casualitat” que en els últims mesos la xifra de delictes està pujant. “No, no és casualitat quan tenim desmantellada la unitat de la Policia Local que, precisament, es dedicava a atallar les qüestions de delictes i d’inseguretat ciutadana. És normal que pugen les xifres o que hi haja problemes com els que vam veure ahir en Benimaclet”, ha relatat. “Això es deu a una falta de ganes, de capacitat de treball. Ahir s’anunciava que la senyora Catalá anava a remodelar o adaptar els càrrecs per a impulsar la Policia Local. Doncs bé, vull dir que això no és veritat. Aqueixes convocatòries d’oposició són les nostres i estan seguint simplement el seu curs. Són les places que el govern del Rialto va iniciar, va impulsar i que, ara, simplement s’estan desenvolupant”, ha finalitzat.