Menú

Gómez: “La paràlisi de Catalá amenaça la construcció de la biblioteca de la Malva-rosa”

La portaveu socialista visita aquest matí les obres de la Plaça Músic Eximeno que forma part de València Ciutat de Places

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha advertit aquest matí que la “paràlisi i la falta de treball” de l’alcaldessa de València, María José Catalá, “és una amenaça per a la construcció de la biblioteca de la Malva-rosa”. “Nosaltres deixem el projecte amb pressupost per a licitar la redacció i en quatre mesos no han mogut res així que si no actuen ja aqueixos diners es perdrà”, ha denunciat.

Gómez s’ha pronunciat en aquests termes aquest matí, després de visitar les obres de la plaça Músic Antoni Eximeno. Una intervenció que respon a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes d’aquesta zona que veien com amb cada episodi de pluges aquest espai es convertia en un gegantesc toll. Ha recordat que en aquests huit anys, la corporació municipal va resoldre els problemes derivats amb la propietat del sòl el planejament i a principi d’estiu van poder començar unes obres molt esperades.

L’actuació cobreix una superfície de 6.230 m² , té un termini estimat d’execució de sis mesos i suposarà una inversió d’aproximadament 1.245.000 euros i comprén tota la plaça que ocupa l’interior de la poma que delimita al nord amb el carrer de Sant Rafael, al sud amb el carrer Sant Joan de Déu, i que està oberta als carrers Enginyer Fausto Elío i Doctor Álvaro López. “Amb la urbanització generàvem un nou espai per als vianants que formava part de la València Ciutat de Places que dissenyem des d’Urbanisme”, ha recordat. 

En la reunió d’aquest matí amb els veïns i veïnes, Gómez ha visitat aquestes obres per a veure el desenvolupament de la Plaça de Músic Antoni Eximeno que és “un dels llegats que hem deixat com a Govern”, ha apuntat i ha assenyalat que és “l’única obra en marxa en el barri ja que la biblioteca està paralitzada”.

Referent a això, ha manifestat la seua “preocupació” davant “la desídia i falta d’interés per treballar” de Catalá. “Ens apesara veure com no té oblidades i abandonades dotacions públiques tan importants com la biblioteca que nosaltres pressupostem per a l’any 2023”.

Sandra Gómez ha denunciat que aquest projecte està “totalment embossat” i ha plantejat “què és el que passarà amb aquesta partida perquè va camí de perdre’s per pura desídia”. Una situació davant la qual la dirigent socialista ha insistit traslladar la seua “preocupació” perquè “la València de les Places va camí de convertir-se en la València dels barris oblidats, quan no han de fer res més a rematar el treball que nosaltres deixem fet”.

“Simplement han de donar l’última espenta a projectes com el de la biblioteca de la Malva-rosa, però no tenen el més mínim interés pels nostres barris i Catalá farà que qüestions tan senzilles com la biblioteca de la Malva-rosa puguen acabar en res”, ha conclòs.