Menú

Els socialistes acusen a Catalá de boicotejar els acords dels Gai Games

Javier Mateo lamenta el gir del PP amb aquest esdeveniment internacional que posa en “seriós perill” la seua celebració a València

El regidor socialista Javier Mateo ha lamentat el gir que ha imprés el PP de Catalá amb els Gai Games que posa en perill la celebració d’aquest esdeveniment esportiu inclusiu de caràcter internacional a la ciutat de València. Mateo s’ha pronunciat en aquests termes després de la reunió que ha mantingut al costat de la portaveu socialista, Sandra Gómez, amb els responsables de la Fundació València Diversitat, l’entitat “que ha de ser l’organització que lidere els Gai Games València 2026, tal com es va comprometre l’Ajuntament amb la Federació Internacional Gai Games”, ha manifestat l’edil.

Per a Mateo, “són els col·lectius de la ciutat els que han de liderar l’organització d’aquests jocs amb l’Ajuntament i altres entitats públiques i privades secundant i fent possible la celebració d’aquests, però sempre sota el lideratge i la direcció dels propis col·lectius”. En aquest sentit, el regidor socialista ha criticat els reiterats intents del govern de Catalá per a apartar a la Fundació València Diversitat de la direcció dels Gai Games “en contra dels acords signats per l’anterior corporació, boicotejant la seua celebració”.

“El PP de María José Catalá està posant en risc els jocs pel seu afany de controlar l’esdeveniment. I no sabem amb quin objectiu, però ens temem que vulguen amagar i minimitzar tot el possible la celebració dels Gai Games per a mantindre contents als seus socis preferents de Vox en una actitud en la qual Catalá està, a més, molt còmoda”, ha continuat l’edil socialista.

El regidor ha recordat que la Federació Internacional estableix que el lideratge dels Gai Games ha de recaure sobre la Fundació València Diversitat que s’ha creat a aquest efecte i que aglutina a les diferents entitats i col·lectius LGTBI de la ciutat. “Així ho entenem també en el Grup Municipal Socialista, des d’on lamentem profundament l’intent de canviar els acords que ha perpetrat el Partit Popular per a intentar arrabassar-li el control dels Gai Games de València 2026 als col·lectius de la ciutat. Amb la seua actitud està posant de debò perille la seua celebració”, ha finalitzat Mateo.