Menú

Pérez: “Cada dia que passa sense direcció política, tenim una altra nit d’altercats”

L’edil socialista urgeix a convocar la taula tècnica i a crear una nova unitat de policia destinada a garantir la convivència

La regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez ha advertit que després de “més de 100 dies del nou govern de Catalá seguim en una direcció política clara en la Policia Local de València”. “Cada dia que passa sense regidor de Seguretat tenim una altra nit d’altercats”, ha denunciat en relació a una nova nit d’enfrontaments entre estudiants que se suma a la incapacitat del PP per a donar resposta al botelló.

Davant aquesta situació, Pérez ha demanat a María José Catalá que “aclarisca per fi qui dirigirà la Policia Local de València i si és una de les regidoria que entregarà a VOX per a poder mantindre el govern”. “València no pot ser ostatge de la feblesa de Catalá i de la seua necessitat que els ultres formen part del seu equip a més d’amb sou, amb competències”, ha apuntat.

En qualsevol cas, ha exigit a María José Catalá que “es pose ja a treballar en els problemes reals que té la ciutat, a resoldre la problemàtica amb la UCO i que es posen ja a donar solucions reals al carrer”.

Nova unitat d’actuació

“Si no pot recuperar la UCOS ha de començar a treballar ja en la creació d’un nou grup o unitat que done resposta als problemes de convivència que s’estan multiplicant a la ciutat davant l’absència de lideratge política en Policia”, ha plantejat.

L’edil ha recordat que Catalá “s’ha trobat un cos de Policia Local amb recursos i amb oposicions llestes per a nous agents”. “En 2015 trobem a la Policia Local en situació d’abandó, amb més de 10 anys sense convocar noves places, sense material bàsic com a jupetins, uniformes o vehicles”, ha assenyalat i ha posat en valor “l’esforç que s’ha fet en aquests huit anys per a revertir aqueix abandó”.

“Es van adquirir cotxes híbrids, es van renovar les motos, es van ampliar els quads per a les platges, els jupetins, guants de seguretat i material de defensa o drons”, ha citat entre altres elements i ha destacat que es va crear la unitat GAMMA contra la violència de gènere o la UCOS per a garantir la convivència, a més de ser una de les primera policies europees a rebre formació contra delictes d’odi. María Pérez ha advertit que “quatre mesos després del canvi de govern la Policia Local no és una prioritat per a Catalá perquè segueix sense direcció política i tot apunta al fet que podria ser una moneda de canvi amb VOX per a garantir el suport dels ultres al seu govern”.