Menú

Llopis reclama a Catalá una taxa fallera per a revertir en les comissions l’impacte econòmic que generen

La regidora socialista exigeix al govern del PP “eixir d’una vegada de la seua paràlisi” i començar a treballar per les festes de la ciutat

La regidora socialista Nuria Llopis ha reivindicat la posada en marxa d’una taxa fallera que permeta a les comissions comptar amb els recursos suficients per a continuar impulsant i millorant una festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. L’edil s’ha manifestat en aquests termes després si es fes públics els primers resultats de l’estudi econòmic de les Falles que va encarregar l’anterior govern municipal i que calcula que les festes generen un impacte de més de 1.000 milions d’euros.

“Hui hem conegut noves dades de l’estudi de l’impacte econòmic de les falles que reafirma amb escreix l’aportació econòmica que suposen les Falles el mes de març amb més de 1.000 milions d’euros d’impacte econòmic. Crec que aquestes dades reafirmen la nostra proposta d’implantar una taxa turística convertida en taxa fallera per a beneficiar aquells que fan possible la festa que són els fallers i les falleres”, ha manifestat Llopis.

La regidora ha recordat que els socialistes ja van presentar una proposta per a aplicar una taxa turística en tota la ciutat i que el recaptat durant el mes de març es destinara íntegra i directament a les comissions per a la contractació d’artistes fallers, pirotècnia i altres activitats relacionades amb les festes. Una aportació extra per a les comissions que aconseguiria, segons els càlculs realitzats en funció de l’afluència turística de la ciutat, els 3.000 euros, tal com va avançar la mateixa Llopis.

Davant les dades d’impacte que llança l’estudi econòmic, l’edil socialista ha exigit a Catalá que “isca de la seua paràlisi d’una vegada, que comence a treballar per la ciutat i per les seues festes i que implant la taxa turística com proposàvem els socialistes, és a dir, beneficiant directament als fallers i a les falleres que són els que fan possible cada any una festa d’un incontestable atractiu turístic i cultural”. Llopis ha subratllat que les Falles són un “valor inqüestionable de la ciutat que no poden continuar esperant que Catalá i el govern del PP es decidisquen a posar-se a treballar. Porten tres mesos a l’Ajuntament i no han pres cap mesura que beneficie a les comissions. Ara tenen sobre la taula l’estudi econòmic que va encarregar el govern progressista i l’oportunitat d’aplicar una mesura dels socialistes que redundaria en favor dels fallers i falleres”, ha finalitzat.