Menú

Els socialistes denuncia que Catalá segueix sense pla per a l’APR de Ciutat Vella

María Pérez lamenta que el PP oculte informació sobre la tipologia de vehicles que accedeixen a la zona de prioritat residencial

La regidora del grup municipal socialista María Pérez ha informat que del total dels 44.909 vehicles que compten amb autorització per a accedir a l’Àrea de Prioritat Residencial (APR) de Ciutat Vella, circulen al dia de mitjana 4.084. “Una xifra que suposa un 9 per cent del total, segons es desprén de la resposta facilitada per l’equip de Govern”, ha explicat.

No obstant això, l’edil socialista ha lamentat que el PP “no ens haja facilitat la informació sobre quin tipus d’autoritzacions per a accedir a Ciutat Vella i així poder tindre una radiografia real sobre el funcionament de l’APR” i “saber les afeccions i els beneficis per a poder continuar millorant-la”.

Pérez ha recordat que el PP va exigir la suspensió de l’aplicació del règim sancionador fins que s’aconseguira un consens amb tots els sectors afectats i que es deixaren sense efecte les multes imposades. “Hui dia l’única cosa que podem dir és que estem davant un altre clar exemple que María José Catalá ni té model ni té projecte perquè en l’oposició va demanar rectificar una APR que ara en el govern manté i recolza”, ha advertit i ha recordat que els veïns van desmentir a Catalá en negar “que hagueren arribat a acords” sobre l’APR.

“Catalá continua multant, sense anul·lar les sancions i sense aclarir quin el seu model propi d’APR”. Davant aquesta situació, l’edil socialista ha emplaçat a l’alcaldessa a “treballar, consensuar i explicar que modificacions introduirà per a millorar la zona de prioritat”. Igualment, ha reclamat “transparència” i informació sobre quin tipus de vehicle entra a Ciutat Vella perquè, en la seua opinió, és “fonamental conéixer d’aqueixos 4.000 vehicles diaris que circulen pel centre històric, quants corresponen a residents i quants a una altra tipologia com a taxis o comerços”.