Menú

Gómez lamenta que Catalá done portada al PSOE per a entregar-se a VOX

La portaveu socialista proposa a Catalá l’opció bilingüe València/València però el PP manté l’error ortogràfic i il·legal

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha lamentat que l’alcaldessa de València, María José Catalá, “haja donat portada a la proposta de mantindre la doble denominació de la ciutat València/València i haja preferit entregar-se als ultres de VOX”. “Tenia l’oportunitat de triar però ha preferit entregar-se a VOX i mantindre una denominació amb falta d’ortografia”, ha denunciat i ha ironitzat amb què “a Catalá li agrada autodefinir-se com a moderada i dialogant”. 

En aquests termes s’ha pronunciat després de la decisió de PP i VOX que València s’escriga amb una falta d’ortografia. “Però no sols això, sinó que a més tenim un informe damunt de la taula de l’Assessoria Jurídica d’aquest Ajuntament que diu manifestament que aqueixes normes no són legals i que, per tant, no poden regir al criteri de l’Ajuntament per a referir-se al nom de la nostra ciutat”, ha argumentat.

Per tant, ha insistit que el canvi de denominació “no sols és un error ortogràfic sinó que és il·legal i Catalá tenia molt fàcil acte esmenar-se. Simplement havia de pactar amb el Partit Socialista mantindre València i nosaltres acceptaríem l’opció bilingüe per a evitar que aquest Ple prenga una decisió il·legal, a més de ridícula perquè es confirma una falta d’ortografia”. 

Sandra Gómez ha reivindicat que els socialistes “hem quedat com els únics amb una posició raonable en aquest Ple, que tendeix la mà, que dialoga i que no confronta”. Ha advertit que “hi ha moltes forces polítiques que s’alimenten les unes a les altres confrontant sobre alguna cosa que hauria d’unir-nos a tots, que és la llengua i el nom de la ciutat”. 

“Nosaltres mantindrem sempre la posició de la raó i del consens i del diàleg i sincerament la senyora Catalá ha perdut una ocasió d’or per a demostrar que és una alcaldessa que no està segrestada, ni pega cabotà als dictats de Vox”, ha conclòs.