Menú

Gómez porta a Antifrau a Catalá per usar diners públics per a “comprar els vots de Vox”

La portaveu critica que Catalá s’haja dedicat aquests primers 100 dies a embossar la ciutat i a competir amb Vox “Per qui és més ultra”

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha anunciat que interposarà una denúncia davant l’Agència València Antifrau perquè investigue el possible ús fraudulent dels recursos públics per part de Catalá en concedir el sou màxim a tots els regidors de Vox amb l’única motivació de garantir-se un vot afirmatiu. L’Agència Antifrau ha d’analitzar si la senyora Catalá ha donat dedicacions exclusives als quatre regidors de Vox sense cap altre motiu més que el d’assegurar-se el seu vot perquè això és comprar voluntats”, ha avançat aquest matí al costat del regidor Borja Sanjuán.

Gómez ha subratllat el “caràcter arbitrari” d’una decisió que ha signat la mateixa Catalá a través d’un decret d’Alcaldia i del qual, per tant, és directament responsable. “En el ple de demà tenim una altra prova més que la decisió no es fonamenta ni moltíssim menys en el treball que realitzen els regidors de Vox. Mentre el Partit Socialista ha esgotat les seues possibilitats de preguntes i de mocions, Vox ha fet el mínim. No dic ja per a aprovar sinó ni tan sols per a traure un cinc pelat perquè només ha presentat una moció de les tres que podia i cinc preguntes de les 20 que li corresponien”, ha continuat.

“Els regidors de Vox estan sobrepassats perquè el que fan no arriba ni tan sols al treball mínim que han de fer com a grup d’oposició. I no sols en les comissions, on no van completar ni el 25% de les preguntes i mocions, sinó tampoc en el ple, que és el lloc més important on els grups d’oposició, hem de dur a terme la nostra labor i les nostres iniciatives”, ha afegit.

Sanjuán, per part seua, ha explicat que existeix jurisprudència referent a les retribucions de les corporacions locals i ha destacat que, una vegada es pronuncie Antifrau, el Partit Socialista no descarta portar la denúncia al Contenciós Administratiu. “La normativa incideix que a València 25 dels 33 regidors poden optar a la dedicació exclusiva i se sobreentén que tots els regidors del govern, per la seua major responsabilitat, han de disposar del sou complet. Però la resta de dedicacions exclusives han de repartir-se per igual entre els grups de l’oposició independentment que vote a favor o en contra del govern”, ha exposat.

L’edil socialista ha subratllat que el repartiment de les retribucions realitzat per Catalá no es correspon a una càrrega extra de treball “perquè ningú treballa més per formar-se una opinió a favor que és el que sembla que assenyala el PP amb la seua distribució. Perquè Vox, a més, és el grup menys votat de l’Ajuntament de València.

100 dies d’embós

D’altra banda, la portaveu socialista ha valorat els 100 dies de Catalá a l’Ajuntament de València amb una conclusió: “Mai 100 dies havien quedat tan grans a una alcaldessa com li ha ocorregut a Catalá, que no ha llançat ni una acció ni una iniciativa que haja canviat a millor la vida dels valencians o valencianes. Més enllà de temes simbòlics com la verge que ha pujat al saló de cristall o el Te Deum del 9 d’Octubre, a nivell de gestió València està de cap per avall, embossada, paralitzada i amb el fre de mà tirat”, ha dit.

La portaveu socialista ha enumerat assumptes que demostren que la ciutat està paralitzada com la Marina amb l’adjudicació dels Docks o la seguretat ciutadana. “Tenim, de manera inèdita, una Regidoria tan important com Protecció Ciutadana sense cobrir, sense que ningú s’haja passat a treballar i a resoldre els problemes com la reactivació de les UCOS. I es comença a notar amb successos com els d’aquesta finalitat de setmana en la plaça d’Hondures, on es va produir una batalla campal, una batussa en tota regla”, ha relatat.

Gómez ha criticat la “falta de direcció” de Catalá, embossant projectes urbanístics com el bulevard Guillem de Castro, la reforma de Pérez Galdós o ara la plaça de l’Ajuntament, “un projecte d’un arquitecte prestigiós que anava a fer que la plaça de l’Ajuntament fora un espai compartit, renaturalitzat i que posara en valor l’entorn arquitectònic”. “Els bons polítics aprofiten les coses bones. Què pretén en la plaça de l’Ajuntament? Començar de zero? Vol que els cotxes tornen a la plaça de l’Ajuntament? El que ha de fer és deixar d’embossar i llastrar aquesta ciutat per la seua competició per veure si és més ultra que Vox. Aquesta ciutat no pot permetre’s una alcaldessa que escorre l’embalum i que s’espolsa els problemes”, ha finalitzat.