Menú

Els socialistes insten a Catalá que finalitze l’ordenança contra la prostitució

Nuria Llopis exigeix que el PP no demore ni faça passos arrere en la lluita contra l’explotació sexual i declare a València ciutat abolicionista

La regidora socialista Nuria Llopis ha instat a María José Catalá que continue la tramitació de l’ordenança per a prohibir la prostitució a València que van iniciar els socialistes en l’anterior mandat. Coincidint amb el Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquets i Xiquetes, Llopis ha reivindicat una postura “ferma i inflexible” de Catalá contra la prostitució. “L’explotació sexual de dones i xiquetes és una de les majors xacres d’aquesta societat i la forma més cruel de violència de gènere que, per desgràcia, hui dia no té punt i final”, ha manifestat.

“Des del Partit Socialista sempre hem manifestat que volem que València es convertisca, sense dilació ni retard, en la primera ciutat on la prostitució quede definitivament abolida i per això en un dia com hui volem exigir-li a María José Catalá que pose en marxa l’ordenança municipal de l’abolició de la prostitució per a erradicar la major pràctica de desigualtat de gènere que existeix en el món”, ha continuat.

Llopis ha recordat que el Partit Socialista ha mostrat reiteradament el seu compromís a favor de l’abolició de la prostitució i la portaveu socialista, Sandra Gómez, ja va anunciar que s’anava a activar una comissió amb dones expertes perquè aportaren una visió de la situació real de les dones prostituïdes perquè ajudaren a adaptar el text que va impulsar la Generalitat a la ciutat de València.

“No podem arrossegar ni un dia més l’antiga ordenança del Partit Popular de l’any 2013. Des del Partit Socialista venim insistint i advertint des de fa moltíssim temps sobre això. La ciutat s’ha declarat en diverses ocasions en el Ple de l’Ajuntament de València com una ciutat abolicionista, però això no pot ser una mera declaració d’intencions”, ha reivindicat Llopis, qui ha exigit un compromís real a través de l’ordenança”.

El text normatiu, ha incidit l’edil socialista ha d’apuntar directament als proxenetes i ha de posar impossible que totes aquestes empreses que es lucren de la coacció l’amenaça, la humiliació i el tràfic de dones de les dones més vulnerables treballen a la nostra ciutat. Apel·lem a Catalá al fet que no demore ni un segon més l’aprovació de l’ordenança de prostitució”, ha finalitzat.