Menú

Els socialistes denuncien que el Catalá bloqueja els Gai Games

Javier Mateo presenta una moció al Ple perquè el PP ferm sense demora el conveni amb la Fundació València Diversitat 

El regidor del Grup Municipal Socialista Javier Mateo ha denunciat hui que el PP “manté bloquejats els Gai Games” i ha denunciat que el govern de Catalá “suposa un greu perill perquè València continue sent una ciutat oberta i diversa”. “Quatre mesos després del canvi de govern segueix sense avançar la signatura d’un conveni per a la celebració d’aquest gran esdeveniment esportiu cultural i social”, ha advertit.

Però ha denunciat que “no solament no hi ha hagut avanços, sinó que amb diferents converses amb entitats del col·lectiu sembla que el PP està posant pals en l’avanç de la signatura d’aquest conveni amb ingerències per part del nou govern per a amagar a les entitats i invisibilitzar-les”.

“El PP està posant en greu risc desenvolupar els jocs perquè a dos mesos de la celebració dels Gai Games a Guadalajara i Hong Kong, València no té encara signat el conveni amb l’entitat que ha desenvolupat els jocs de 2026 pel que segurament no podrà acudir a recollir el testimoni d’aquesta organització amb el conveni signat i de la mà de les entitats que van impulsar la candidatura”, ha relatat.

Per tot això, ha anunciat que en el Grup Socialista Municipal ha presentat una moció per a “instar l’equip de Govern que ferm sense demora el conveni amb la Fundació València Diversitat per a la realització dels Gai Games València 2026”. Igualment, al fet que “mantinga la dotació econòmica, recursos i infraestructures previstes per a celebració de l’esdeveniment”.

La moció també proposa que l’Ajuntament o les entitats públiques dependents d’aquest, “es comprometen a no efectuar cap ingerència en l’organització dels jocs ni l’organigrama de treball que l’entitat organitzadora, Fundació València Diversitat, preveja”, així com que “en col·laboració amb les diferents entitats participants, treballe amb l’objectiu que l’esdeveniment siga declarat d’especial interés pel Govern d’Espanya”.

Un altre dels punts d’acord és “continuar treballant per a acabar amb la xacra de la discriminació en l’esport i per a garantir a totes les persones el dret d’accés a la pràctica esportiva independentment de la seua orientació sexe i la seua identitat o expressió de gènere.

Finalment, la moció planteja “establir els canvis o adaptacions dels reglaments d’usos i accés en les instal·lacions i esdeveniments esportius per a garantir a totes les persones el seu dret d’accés a la pràctica esportiva. Independentment de la seua lliure expressió, orientació sexual i identitat de gènere”.