Menú

Sanjuán denuncia que Catalá continua el desmantellament de les polítiques d’ocupació

L’edil socialista afirma que aquesta decisió demostra que Catalá no gens d’interés per les persones que estan desocupades

El regidor del Grup Municipal Socialista Borja Sanjuán ha denunciat hui que l’alcaldessa de València, María José Catalá, “continua avant amb el desmantellament de València Activa” ja que la Junta de Govern aprovarà resoldre el conveni subscrit amb la Fundació València Activa perquè no continue gestionant La Farinera.

Sanjuán ha recordat que el PP “va deixar aquest espai arruïnat i a la vora de la desaparició”. “Des d’Urbanisme es va iniciar la seua recuperació, amb un projecte liderat per Miguel del Rei que va suposar una inversió de més de 8 milions d’euros i que preveia albergar els serveis de València Activa i el Servei d’Innovació i Gestió del Coneixement”, ha indicat.

En concret, el projecte contemplava que el cos central de l’edifici de la Farinera es dedicara a espais d’innovació, com a sales de reunions, despatxos i espais col·laboratius. La Nau Burben, situada al carrer Joan Verdeguer, com a viver d’empreses de recent creació. En l’edifici annex, aules de formació i un espai taller Maker/Hacklab, entre altres. 

Sanjuán ha plantejat que l’antiga Farinera hauria de funcionar com un centre dedicat a l’ocupació, l’emprenedoria i la innovació, on els socialistes van plantejar que s’instal·lara Invest In València, però “decisió rere decisió el que estem comprovant és que el Govern del Partit Popular està desmantellant l’agència d’ús de la ciutat de València”.

Així, ha denunciat que “va començar tancant centres d’ocupació en els barris, ha continuat deixant si orientadores laborals que donaven també suport a les dones víctimes de violència masclista i hui continua avançant retirant-li la inscripció de La Farinera que era un edifici bàsic per a l’emprenedoria i l’ocupació”.

En opinió de l’edil socialista, aquesta decisió “ve a demostrar és que té nul o gens d’interés per les persones que estan aturades”. “El PP ens va deixar una ciutat que liderava la destrucció d’ocupació i hui dia és una de les ciutats més dinàmiques i que més ocupació crea gràcies també a totes les polítiques actives que vam posar en marxa i l’aposta per desenvolupar un pla com Barris per l’Ocupació per a ajudar a les persones amb més dificultats per a accedir al mercat laboral”, ha reivindicat.

Així, ha retret al PP que “el primer treball que té un ajuntament és preocupar-se dels qui tenen més dificultats i especialment per aquelles persones que volen treballar i no poden però amb Catalá està tornant al Partit Popular de sempre, el que li és igual les persones que pitjor l’estan passant i el que no li interessa ni el més mínima que una persona que no té treball puga trobar-ho a València”.