Menú

Els socialistes denuncien el cinisme de Catalá: “Un dia sense cotxe i 364 per a donar-los més espai”

María Pérez exigeix al PP “que no condemne a València a tornar al passat i recupere les polítiques de mobilitat que va dissenyar el PSOE”

La regidora socialista María Pérez ha denunciat el “cinisme” del Govern de María José Catalá per promoure un dia sense cotxe “mentre treballa intensament els 364 dies restants per a convertir de nou a València a la ciutat del cotxe i del vehicle privat”. 

“Des de fa més de 20 anys se celebra a Europa la Setmana de la Mobilitat per a fomentar un ús sostenible del transport públic, però enguany a València assistirem a l’espectacle de les contradiccions del PP de Catalá que d’una banda programa hui el Dia Sense Cotxe amb l’EMT gratis per a tots els usuaris i, per una altra, totes les polítiques que anuncia van en la direcció contrària, en la de facilitar que el cotxe torne a envair tot l’espai públic”, ha manifestat l’edil socialista.

Pérez ha criticat que les primeres mesures del govern de Catalá en matèria de mobilitat hagen sigut “suprimir un carril bici a Sant Isidre, paralitzar la renaturalització de Pérez Galdós i el soterrament del túnel que recorre l’avinguda, posar en qüestió la superilla d’Orriols i anunciar reversions de carrils bicis i conversions en zona de vianants per tota la ciutat. Totes aquestes mesures anticipen que el Partit Popular es dedicarà 364 dies de l’any, quan no estiga organitzant el dia sense cotxes, a donar-li més espai i més cabuda al cotxe en aquesta ciutat”, ha subratllat.

La regidora socialista ha exigit a Catalá que “reflexione i no condemne a València a tornar al passat, a la ciutat pensada per a i pel cotxe. Les ciutats europees i de tot el món estan avançant en una altra direcció, en la generació de major espai per als vianants i en el foment de mitjans de transport sostenibles per a construir ciutats més resilients, capaces de combatre el calfament global. Els socialistes demanem a Catalá que deixe de conduir a aquesta ciutat en direcció al passat i recupere la ciutat del futur que projectem els socialistes”, ha finalitzat.