Menú

Gómez denuncia el totalitarisme de Catalá: La Constitució està per damunt del que ella diga

La dirigent socialista adverteix que la processó Cívica és de la societat valenciana i Espanya és un estat aconfessional

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha denunciat el “totalitarisme” de l’alcaldessa de València en imposar que el portador de la Senyera en la Processó Cívica del 9 d’Octubre haja d’entrar en la Catedral de València. “No sols és que es tracta d’un acte declarat BIC i, per tant, protegit, sinó que està vulnerant drets fonamentals recollits en la Constitució Espanyola”. 

“Espanya és un estat aconfessional i en la Comunitat Valenciana tenim una Llei per autonòmica que obliga a separar els actes cívics de religiosos”, ha recordat i ha apuntat que aquesta “imposició totalitària i inconstitucional s’aprovarà gràcies al pacte PP i VOX”.

Sandra Gómez ha manifestat que “no es pot exigir que els regidors i les regidores hagen d’entrar a la Catedral” perquè és “inconstitucional”. En aquest sentit, ha insistit que “no és una qüestió ni de *BIC ni de la normativa, ni de reglament”. En la seua opinió, “és una qüestió de drets fonamentals i no es pot obligar a ningú entrar a una església”.

Sandra Gómez ha advertit sobre María José Catalá “si es pensa que estem en plena dictadura franquista”. “On està ella situada?”, ha qüestionat i ha posat l’accent que “hi ha uns drets constitucionals que es garanteixen molt per damunt del que diga ella com a alcaldessa”. “A veure si se situa una mica i entén que hi ha una Constitució que està molt per damunt del que puga dir ella”, ha conclòs.