Menú

Gómez aconsegueix que el PP trasllade el Pla de Ezquiaga per a Benimaclet a Metrovacesa

La dirigent socialista lamenta que Catalá paralitze el pla d’actuació de les Casetes Roses per a acontentar a Vox

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha aconseguit que en la Comissió d’Urbanisme, Parcs i Jardins, Espais Naturals i Millora Climàtica, el Partit Popular haja acceptat traslladar a Metrovacesa el treball desenvolupat per l’arquitecte José María Ezquiaga per al Pla Especial de Benimaclet i que el tinga en compte en la proposta que es tramite. 

Així ho ha explicat la dirigent socialista en finalitzar la primera comissió d’aquesta àrea en la qual els socialistes havien presentat una moció sobre Benimaclet perquè l’actual equip de Govern continuara amb el Pla Especial encarregat fa un any al despatx del prestigiós urbanista per a aconseguir donar resposta a les necessitats del barri, amb més serveis, dotacions, zones verdes i amb habitatge.

Ha recordat que Catalá “tenia des de feia mesos aqueix projecte sobre la taula, però no ha fet res més a renunciar a recórrer la decisió judicial i deixar en mans de Metrovacesa el desenvolupament urbanístic d’aquest sector”. “L’acord aconseguit hui és un avanç però estarem vigilants per as tinga en compte realment aquest treball”, ha advertit davant “la falta de projecte i de capacitat de treball de María José Catalá”.

Casetes Roses

Respecte a la moció de les Casetes Roses en la qual el Grup Socialista instava el govern de Catalá a continuar el pla que havia redactat Urbanisme sota la direcció dels socialistes i que contemplava tant enderrocaments com treballs de regeneració urbana, el PP ha decidit tornar a començar de zero en lloc de continuar amb el full de ruta que ja havia traçat prèviament l’Ajuntament a instàncies de l’estudi elaborat per Juan Rubio, un prestigiós arquitecte amb una àmplia experiència en regeneració urbana en coordinació amb els veïns i veïnes i les entitats del barri.

“En lloc d’aprofitar el treball ja realitzat per experts i donar la solució més ràpida possible als problemes de convivència de les Casetes Roses, Catalá ha decidit tornar a la casella d’eixida i castigar amb la seua paràlisi als veïns i veïnes del barri. La seua falta de ganes i d’empenyiment, la seua absència de projecte de ciutat i les imposicions de Vox condemnen als residents de la Malva-rosa a continuar patint sine die”, ha destacat Gómez.

La portaveu socialista ha posat l’accent que el pla que van deixar els socialistes és fruit d’un estudi encarregat des de l’àrea d’Urbanisme per a dur a terme “la regeneració urbanística i social d’aquesta zona del barri”. D’aquest informe, ha precisat, “es van extraure una sèrie de conclusions amb les quals es va confeccionar un full de ruta de les accions que s’havien de dur a terme a curt i mitjà termini per a aconseguir regenerar i sanejar una zona que hui dia genera importants problemes de convivència i que aboca als residents a mobilitzar-se al carrer per a reclamar que l’ajuntament de Catalá reaccione d’una vegada i solucione els seus problemes”.

“El PP, com ja va fer durant 24 anys amb Rita Barberá, continua marginant i menyspreant als barris. L’única cosa que s’està movent a la Malva-rosa des que Catalá va arribar al govern són les obres que va deixar el PSPV-PSOE iniciades com la reurbanització de plaça d’Antonio *Eiximeno o els habitatges públics de *AUMSA. Però no hi ha res més perquè el PP no té gens d’interés per arreglar una qüestió que és fonamental per als seus veïns com és la convivència i la seguretat”, ha finalitzat.