Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que assumisca el ‘tasazo de l’aigua’ del Consell de Mazón

Gómez retrau al PP que elimine imposats a grans empreses i grans patrimonis i els carregue sobre les famílies valencianes

El Grup Municipal Socialista ha presentat una moció al ple municipal de setembre perquè el Govern de María José Catalá assumisca els costos de la pujada de la factura de l’aigua que el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, vol cobrar als valencians i valencianes. “La primera mesura que ha pres Mazón repercutirà directament sobre els veïns i veïnes de la ciutat que, en plena crisi energètica i pujada dels preus, hauran de suportar també el ‘tasazo de l’aigua’ per la insensibilitat dels governs del PP”, ha manifestat la portaveu socialista, Sandra Gómez, qui ha presentat la moció juntament amb la regidora Elisa Valía.

L’anterior Consell de Ximo Puig va suspendre el cobrament del cànon per a ajudar les famílies a afrontar la pujada de la cistella de la compra i de la factura de la llum. “Es va llançar un pla molt important generant preus públics i taxes per a ajudar les famílies a sortejar aqueixos moments tan complicats per culpa de la inflació. Perquè, a pesar que la inflació continua creixent, tenim una Generalitat del PP insensible que no ha tardat a carregar el rebut sobre els valencians i valencianes”, ha afegit.

La líder socialista ha recordat que ja existeixen precedents, ja que ja es va fer amb la taxa de la Emtre. “L’Ajuntament ja va assumir la taxa de recollida de fems i no la va repercutir en la factura de les nostres famílies. Amb aqueixa credibilitat, amb aqueixa legitimitat, volem exigir que l’Ajuntament faça exactament el mateix a aquest Ajuntament. A la senyora Catalá se li ompli la boca que serà un ajuntament que alleugereix els impostos, però els impostos de qui? Perquè a les grans superfícies els reduirà un 30% de l’IBI, però a canvi els posarà el *tasazo de l’aigua a les famílies d’aquesta ciutat”, ha denunciat.

Gómez ha incidit en què la Generalitat també “ha iniciat la tramitació per a eliminar els impostos de successions i donacions, la qual cosa implicarà una retallada dels ingressos de més de 300 milions d’euros, però el compensaran amb el *tasazo de l’aigua que recau sobre tots, no sols sobre els que tenen més patrimoni. És a dir, que no volen que les famílies paguen menys imposats sinó llevar-los imposats a les famílies que més tenen i les empreses que facturen milions d’euros a l’any”, ha finalitzat.