Menú

Sandra Gómez: “Catalá és ostatge de Vox i per això se li ennueguen les comissions”

La portaveu lamenta l’espectacle vergonyós de PP i Vox amb una batussa després del minut de silenci per una víctima de violència masclista

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat que les primeres comissions municipals prèvies al ple de setembre han evidenciat la “inestabilitat i la feblesa” del govern del PP. “A Catalá se li han ennuegat aquest dimarts les comissions i veurem com el digereix d’ací al ple un govern que cada vegada està més feble i que és ostatge de Vox. Hui hem assistit a un espectacle vergonyós, on el Partit Popular ha perdut nombroses iniciatives i mocions alternatives perquè és incapaç de dialogar amb els partits de l’oposició”, ha manifestat.

La líder dels socialistes ha incidit en què la fragilitat que ha mostrat el govern de Catalá aquest dimarts en les comissions se suma a la “improvisació i la falta de model” que ja havia mostrat durant els seus primers mesos al capdavant del consistori. “Ha demostrat ser una alcaldessa feble, incapaç de controlar ni tan sols les comissions de govern, que són un òrgan senzill de debat públic i on jo mateixa aquests anys en Urbanisme arribava a acords amb tots els grups polítics”, ha afegit.

Gómez es referia així a la pèrdua de diverses votacions per part del PP a conseqüència de la falta de suport de Vox, el soci preferent de Catalá, qui, per contra, sí s’ha sotmés a les exigències de l’extrema dreta en altres votacions. Per exemple, ha assumit el criteri lingüístic de la RACV i Lo Rat Penat en la denominació en valencià de la ciutat en contra del que s’estableix per l’AVL, l’òrgan estatutari creat pel propi PP, a canvi que Vox acceptara rebatejar el pont de les Flors com a pont Rita Barberá. Així mateix, Catalá també s’ha prestat a descartar les mocions d’igualtat perquè l’extrema dreta acceptara nomenar alcaldessa honoraria a Barberá. El govern de Catalá, igualment, també ha rebutjat de la mà de Vox una moció que instava a avançar i a establir un protocol contra l’assetjament sexual.

“El fracàs del PP en les comissions és producte”, ha assegurat la portaveu socialista, “de falta de capacitat, de falta de treball i de falta d’entendre que un govern en minoria ha de dialogar amb tots els partits polítics. El resultat és la inestabilitat i l’espectacle públic i infantil que hem viscut hui. Primer amb la batussa amb forcejaments i papers trencats que han protagonitzat PP i Vox en un acte tan solemne, digne i respectuós com ha de ser un minut de silenci. I, en segon lloc, amb l’espectacle vergonyós de les comissions de hui, on el Partit Popular ha perdut nombroses iniciatives i s’ha convertit en ostatge de Vox”, ha finalitzat.