Menú

Sandra Gómez: “Fins que no es jutge el govern de Barberá no mereix cap reconeixement”

La portaveu socialista recorda que en 2024 els seus més estrets col·laboradors van a judici per la caixa b i finançament irregular

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha retret a María José Catalá que propose nomenar alcaldessa honoraria a la ex alcaldessa Rita Barberá quan en un any es jutjaran al seu govern per corrupció. “En 2024 els valencians i valencianes tornaran a escoltar el nom de Rita Barberá perquè es jutjaran els seus anys de govern per tindre una caixa b, per adjudicar contractes en les fundacions públiques per a finançar irregularment les seues campanyes electorals. En aqueix context, Catalá vol presentar-la com a alcaldessa honoraria quan, a més, ella en persona va signar en 2016 la seua reprovació perquè deixara el seu càrrec de senadora perquè no representava amb dignitat als valencians i valencianes”, ha manifestat.

Gómez ha subratllat que des d’aquell moment en el qual Catalá la considerava “indigna” en 2016 fins ara que vol fer-la alcaldessa honoraria “no ha canviat res”. “L’única cosa que ha canviat és que el PP i Catalá han modificat la seua estratègia per a poder usar el seu nom en el seu benefici. Res més perquè el seu el judici per presumpta corrupció se celebrarà enguany amb els seus més estrets col·laboradors en la banqueta”, ha dit.

“Per al Partit Socialista”, ha continuat, Barberá continua sent “una persona amb moltes ombres en la seua gestió que el jutjat ha d’aclarir en les sessions del judici. Fins a, com a poc, que no es resolguen tots els assumptes judicials que pesen sobre la seua gestió no mereix ser alcaldessa honoraria de la nostra ciutat”, ha continuat.

La proposta del PP per a nomenar a Barberá com a alcaldessa honoraria es votarà en la comissió de Cultura prèvia al ple ordinari corresponent al mes de setembre que se celebra aquest dimarts i, tal com ha avançat Gómez, el Partit Socialista votarà en contra.