Menú

Els socialistes denuncien que el buit en Policia Local impedeix actuar contra el botelló

María Pérez adverteix que Catalá també fracassa en una altra de les seues banderes de campanya

La regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez ha denunciat hui que el “buit polític” al capdavant de la Policia Local de València “impedeix que s’actue contra el botelló que han tornat aquest cap de setmana i torna a deixar en evidència la incapacitat de treball de l’alcaldessa de València, María José Catalá”. De fet, ha recordat que “si hui Catalá pot presentar les noves motocicletes és gràcies al treball que durant aquests huit anys hem fet per augmentar els recursos dels agents”. 

En aquest sentit, ha remarcat el “gran esforç que es va haver de fer per a revertir la situació d’abandó en la qual va deixar el PP de Rita Barberá la Policia Local de València, sense el material bàsic com a jupetins, uniformes o vehicles”. “Es van adquirir cotxes híbrids, es van renovar les motos, es van ampliar els *quads per a les platges, els jupetins, guants de seguretat i material de defensa o drons”, ha citat entre altres elements.

La regidora socialista ha manifestat que Catalá va fer bandera durant campanya amb la seguretat i la realitat és que quatre mesos després del canvi de govern, la Policia Local no és una prioritat. Així ha explicat que la sentència dels UCOS és “anterior a l’estiu, no s’ha abordat fins fa una setmana quan es va reunir la taula tècnica en la qual no es va arribar a un acord i desconeixem si tenen una nova reunió prevista, quan si fora prioritari hauria de convocar-la tantes vegades com fora necessari”.

Sobre aquest tema, ha denunciat que el Govern de Catalá “dona l’esquena a la Seguretat”. “Una ciutat com València no pot permetre’s tindre un regidor que es dedica a la Policia Local a temps parcial i no coneix més despatx que el de Tabacalera”. Per tant, ha subratllat que la Policia Local de València “pateix una absència de direcció política, ningú sap res del regidor i quatre mesos després segueix sense donar resposta a qüestions com la *sentecia dels UCOS”.

Pérez Galdós

D’altra banda, ha apuntat que sobre la pèrdua de fons europeus si renúncia a dur a terme el projecte de Pérez Galdós ha manifestat que les declaracions de Catalá en les quals afirma “per activa i per passiva que no es perdran i que l’actual projecte no és el del Partit Popular, ha plantejat si amb els fons que estableix Europa com farà compatible que no es perda un euro”.

Aquest projecte hauria d’estar redactat. Li ho deixem amb un concurs guanyat, amb la redacció adjudicada i hauria de començar a redactar-se”, ha apuntat i ha advertit que és “materialment impossible no perdre els fons i començar de nou replantejar el projecte perquè els terminis no donen”. Així, ha insistit que “es tracta d’una qüestió matemàtica” ja que “en l’equació de ‘vull canviar-ho i alhora mantindre fons’ els mesos no sumisquen”.