Menú

Els socialistes denuncien que Vox situa en el punt de mira a La Mostra

Ibáñez informa que l’extrema dreta ha votat en contra de qüestions com el protocol contra l’assetjament sexual o la programació

(València, 7/09/23) La regidora del Grup Municipal Socialista Maite Ibáñez ha denunciat hui que Vox ha situat “en el punt de mira La Mostra de València” després que els socis preferents de María José Catalá hagen votat en contra de tots els punts de l’ordre del dia del Consell Rector de l’OAM Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals.

Ibáñez ha ressaltat que Vox ha votat en contra de qüestions com que La Mostra s’adherisca al protocol de prevenció i mesures contra l’assetjament per raó sexual, de gènere i/o abús de poder dins de l’àmbit laboral de les arts escèniques valencianes i de l’audiovisual valencià.

Igualment, ha indicat que també ha votat en contra de la programació de la 38a Mostra de València-Cinema del Mediterrani el que, en la seua opinió, “suposa un clar avís que imposaran la censura en els continguts culturals, tal com estan fent en totes aquelles ciutats en les quals governen amb el PP”.

“Hui s’ha celebrat el primer Consell Rector del PP amb Vox amb soci preferent i ens ha deixat molt preocupats perquè tot apunta al fet que intentaran liquidar de nou aquesta meravellosa finestra al cinema Mediterrani creada en 1980 pel govern de Pérez Casado”, ha afirmat i ha recordat que Rita Barberá “la va transformar en un festival de cinema acció, sense major pretensió que fer-se fotos amb celebritats pagades amb els diners dels valencians i les valencianes”.

“Rita Barberá va arruïnar La Mostra fins a fer-la desaparéixer i gràcies a la plataforma Mostra Viva del Mediterrani es va aconseguir que no caiguera en l’oblit i tornara fa huit anys”, ha reivindicat i ha assegurat que els socialistes “continuarem treballant perquè Catalá i Vox no imposen la censura a la programació ni la facen desaparéixer de nou”. “Catalá necessita els vots del seu soci preferent de Vox i ens temem que La Mostra siga una de les primeres víctimes d’aquest pacte”, ha denunciat.

Maite Ibáñez ha recordat que els socialistes han creat l’observatori de València contra la censura i en defensa de la llibertat d’expressió, i ha posat l’accent que el succeït hui en el Consell Rector de La Mostra és “el primer pas perquè Catalá i Vox emmordassen la cultural a la nostra ciutat”.