Menú

Catalá incompleix els seus propis terminis per a concedir llicències amb les ECUV i OCA

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha assegurat que “el Partit Popular i María José Catalá intenten enganyar a tothom cada vegada que parlen de llicències, i per això no vol donar dades oficials. Ni han millorat la tramitació de llicències ni tenen cap recepta màgica”.

El mes de desembre passat, el Partit Popular va aprovar una instrucció interna en la qual fixava un termini d’un mes per a concedir llicència a les sol•licituds que es presentaren amb una ECUV o una OCA. Des del Partit Socialista s’ha preguntat diversos mesos després per aquesta mena d’expedients i el govern municipal ha evitat respondre amb dades. “El Partit Popular es nega a complir la seua obligació en matèria de transparència perquè això implicaria evidenciar que la tramitació de llicències no ha millorat com van prometre, ja que existeixen peticions de llicència amb ECUV que porten mesos esperant i pretenen ocultar-los”, ha afirmat.

El Síndic de Greuges ja ha cridat l’atenció al Partit Popular per no donar informació sobre llicències a l’oposició. “Preguntem també sobre el nombre real d’expedients que estan esperant una llicència, perquè sabem que no són 22.000 com afirma la senyora Catalá, però es neguen a facilitar la dada. Unflen les xifres comptant expedients que no són de llicències, o que ja la tenen concedida però que no es tanquen fins que no acaba l’obra. En llicències d’obra sabem que al maig de 2023 esperaven llicència d’obra al voltant de 1.200 expedients, que disten molt dels 11.800 que diu l’Alcaldessa. L’únic problema que té a donar les dades de llicències que sol•licitem és que li farien quedar com una mentidera”, ha explicat Gómez.

En la seua resolució, el Sindic apunta: “si les preguntes que plantegen els regidors no es responen de manera ràpida, clara i congruent, aquest procediment de transparència i control no serveix per a res, ja que resulta impossible fiscalitzar i participar en la gestió dels assumptes públics, ja que s’impedeix injustificadament l’exercici del dret fonamental a exercir el càrrec per al qual han sigut democràticament triats per la ciutadania (article 23 de la Constitució Espanyola)”.

La portaveu socialista ha assegurat que “eixe és el vertader objectiu de Catalá, impedir la fiscalització de l’oposició perquè no es veja la mala gestió del seu govern i la seua falta de solucions reals, més enllà de promeses que no és capaç de complir. Tot això encara que fer-ho supose vulnerar un dret constitucional”.