Menú

Catalá assumeix els comentaris racistes d’una regidora del seu govern

El regidor socialista Borja Sanjuán ha lamentat que María José Catalá s’haja negat a reprovar o censurar” els comentaris racistes de la regidora del seu govern, Cecilia Herrero, contra un ex diputat de Podemos a Madrid Serigne Mbayé en xarxes socials.

“El que ha succeït a l’Ajuntament de València, emparar els comentaris xenòfobs d’una regidora, no és propi d’una institució democràtica. El que hauria d’haver fet una alcaldessa responsable era haver rebutjat aquestes paraules racistes d’una regidora que se senta amb ella en el govern municipal. Li ho hem posat molt fàcil, però ha decidit emparar la llarga llista de comentaris racistes”, ha retret Sanjuán minuts després de debatre una moció dels socialistes en el ple d’abril mitjançant la qual sol·licitaven la reprovació d’Herrero.

L’edil socialista ha subratllat que la moció que havien presentat els socialistes era molt senzilla i tan sols instava els diferents grups polítics a rebutjar les declaracions “falta que et vages al teu país” que li va proferir Herrero a l’ex diputat de Podemos de Madrid.

“Li hem demanat a Catalá, simplement, que havia de rebutjar eixes paraules, dir que no es corresponen amb el que pensa l’Ajuntament. I, en lloc de representar a tots els veïns i veïns que simplement mostren respecte pel proïsme i li consideren un igual vinga d’on vinga i tinga el color de pell que tinga, ha decidit avalar al grup de Vox i els seus comentaris racistes perquè els tenen por”, ha continuat.

Sanjuán ha considerat “vergonyosa” tant l’actitud de Catalá com la manera d’intentar amagar la conducta racista de la seua regidora. “És vergonyós i em sembla una de les actituds més vergonyoses que ha tingut la senyora Catalá des que es va posar al capdavant de l’Ajuntament fa ja més de 10 mesos. No sé fins a quin punt li val la pena continuar engolint amb manifestacions i actituds que són incompatibles amb el Codi de Bé Govern de València per a mantindre els seus quatre vots”.

Més tuits racistes

El regidor socialista ha posat l’accent durant el ple que l’última manifestació contra Mbayé en Twitter no és el primer tuit racista que profereix Herrero en les seues xarxes socials “sinó que són una constant”. D’aquesta manera, ha recordat altres tuits de la regidora de Catalá amb un marcat racista com “N’hi ha prou de patrocinar al moro. Els recursos nacionals per als Espanyols”, “Som negres. Ja podem saquejar Lois *Vuitton i Apple i fer que s’agenollen i ens besen els peus” o “No són migrants ni immigrants. Són INVASORS (sic)”. Sanjuán ha contestat amb aquests tuits al portaveu de Vox, Juanma Badenas, qui ha defensat en el ple, davant el silenci de Catalá, que els comentaris de la seua regidora no eren racistes o que el partit d’extrema dreta és l’únic que té a una persona negra de portaveu.