Menú

Gómez repta a Catalá a que exigisca a Mazón el pagament dels 10M de càrregues urbanístiques

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha reptat a María José Catalá al fet que “defense els interessos de la ciutat i exigisca a la Generalitat Valenciana que assumisca el deute dels 10 milions d’euros de les càrregues urbanístiques que no es poden repercutir als propietaris pel fiasco del circuit de la Fórmula 1”. “Si no ho paga la Generalitat, que és la que va generar el problema, haurà d’assumir eixa quantitat l’Ajuntament i Catalá ho sap”, ha advertit.

Així, ha recordat que el Govern progressista va trobar un PAI paralitzat des de fa quasi una dècada pel deute que sobre ell pesava del circuit de F1”. En concret, ha precisat que es tracta “de 42 milions d’euros que s’havien de repercutir als propietaris dels terrenys per unes obres anticipades que es van camuflar sota el nom de Projecte de connexió de l’Albereda – Av. de França – Port de València. Condicionament de la Marina Reial Joan Carles I, però l’objecte real de la qual va ser construir un circuit de F1, sense connectar res”.

A més, ha ressaltat que la redacció del projecte d’urbanització estava “embossada perquè l’empresa adjudicatària del contracte havia demandat a AUMSA per incompliment del contracte”. Enfront d’aquesta situació, ha explicat que els socialistes “ens vam posar a la feina per a reactivar el PAI, tan necessari per a la ciutat, i acordem amb l’empresa retirar la demanda i reprendre els treballs de redacció del projecte d’urbanització”. Igualment, es va arribar “a un acord amb els propietaris per a establir les càrregues repercutibles (32 milions) i les que no (10 milions)”.

Gómez ha explicat que atés que havia passat quasi dues dècades des que es va realitzar el concurs d’idees, el disseny de les quals girava entorn d’un circuit que ja no existia, i que les necessitats de la ciutat havien canviat, “es va iniciar una modificació de planejament per a adaptar-ho a l’Agenda 2030, a la perspectiva de gènere, a la necessitat d’habitatge públic, de sòl terciari, entre altres qüestions”.

“Catalá va decidir no continuar amb el canvi de planejament, deixant caducar l’avaluació ambiental, que havia d’haver-se aprovat abans de finals de juliol, malgrat tindre-la llesta”, ha lamentat i ha manifestat que “després d’estar 9 mesos sense avançar amb el PAI, ha decidit tornar 19 anys arrere per a mantindre el planejament anterior de Rita Barberá amb el circuit fantasma”. Una decision que, en la seua opinion, “respon a la seua incompetència per a tramitar el nou planejament sota el fals argument d’agilitzar el PAI, quan el que ha fet és tornar a començar”.

QUÈ PERD LA CIUTAT?

“El Partit Popular ha presentat un dibuix en el qual ha pintat tot de verd: col·legis, edificis, piscines i pistes de pàdel perquè semble que existeix un delta verd però és fals”, ha denunciat i ha asseverat que Catalá “ha elimiado el delta verd” proque “la prolongació de l’Albereda i les torres destrueixen qualsevol indici de continuïtat del Jardí del Túria amb el PAI i la Marina”.

Altres diferències:

  • Es perden més de 20.000 m²/ensostre de terciari extra que s’afegien perquè s’instal·len empreses per a crear sinergies amb la Marina
  • Es perden 350 habitatges públics dotacionals
  • No existeix residència de majors amb 100 places
  • Desapareixen els comerços de proximitat en desaparéixer els sòcols comercials, que es canvien per piscines i pistes de pàdel
  • Es perden 35.000 m² de zones per als vianants que es guanyaven convertint el circuit de F1 en un circuit biosaludable integrat al parc i que passen a ser per al cotxe