Menú

Èxit de l’efecte crida de Catalá al cotxe: dispara un 70 per cent el trànsit en Colón

La regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez ha qualificat de “èxit rotund l’efecte crida al cotxe privat” de María José Catalá després de la publicació de les dades sobre intensitats mitjanes de trànsit del mes de març que ha publicat hui l’ajuntament i que revelen que el pas de vehicles pel primer tram del carrer Colón “s’ha disparat un 70 per cent respecte a març de 2023”.

Pérez, que ha denunciat el retard amb el qual s’han fet públics aquestes dades i el seu temor al fet que l’equip de govern estiga intentat ocultar els mals resultats, ha manifestat que en plena celebració de la Capital Verda Europea “en lloc de trobar més verd, el que tenim és més contaminació gràcies a les polítiques de mobilitat que atrauen més cotxes al centre de la nostra ciutat”. Així, ha ironitzat amb què es tracta de “un èxit rotund pel qual María José Catalá serà reconeguda”.

Les noves dades de trànsit del mes de març revelen que al carrer Colón “torna a pujar en un 70 cent en el primer tram respecte a març de l’any passat”, ha recalcat i ha explicat que aquest percentatge es tradueix en què circulen “més de 3.200 vehicles tots els dies, respecte als que passaven l’any 2023”. “Normal que en el baròmetre municipal que situava entre les principals preocupacions la gestió del trànsit per part de l’Ajuntament”, ha recordat.

“Però és que això ocorre també en carrers com Lauria on el trànsit ha pujat un 40 per cent”, ha assenyalat i ha apuntat que també es produeix un increment en avingudes com a Marqués del Túria “on el Partit Popular afirmava que estava embossada pel tancament de Colón”. “Ara, amb el primer tram de Colón obert el trànsit, no sols no baixa per aquesta avinguda sinó que ha pujat un 2,5 per cent”, ha puntualitzat.

La regidora socialista ha advertit a María José Catalá que les dades “són indiscutibles i tal vegada per això el Partit Popular ha tardat a publicar-los molt més temps que en mesos anteriors”. “Facilitar l’accés als cotxes al centre i llançar missatges de permissivitat sobre l’aparcament s’ha traduït, efectivament, per més cotxes en tots els nostres carrers”, ha manifestat i ha posat l’accent irònicament que es tracta de “un èxit de María José Catalá, qui demostra cada dia que la seua prioritats és el cotxe en plena celebració de la Capital Verda”.