Menú

Catalá converteix les zones per als vianants del Cabanyal en un aparcament il·legal

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha denunciat que María José Catalá “ha convertit les zones per als vianants de Cabanyal en un aparcament il·legal davant la permissivitat del Govern municipal amb els infractors”, després de visitar algunes dels carrers reurbanitzats amb fons europeus com Vidal de Canelles o Llavador.

Gómez ha visitat hui els entorns convertits en zona de vianants que s’han omplit de cotxes “per la permissivitat de María José Catalá amb els infractors perquè es premia als qui aparquen perquè no se’ls sanciona”. “Hui estem en el Cabanyal per a denunciar la política permissiva de la senyora Catalá amb els infractors i amb els qui pensen que la ciutat és seua per a aparcar on vulguen”, ha lamentat.

Així, ha manifestat que l’Ajuntament “mira cap a un altre costat mentre els cotxes envaeixen les zones per als vianants en tots els barris de la ciutat, de la mateixa manera que succeeix en La Petxina”. Per això, ha insistit que “no es tracta de casos aïllats, sinó d’una situació absolutament normalitzada i generalitzada a la ciutat, des que governa Catalá”.

A més, ha assenyalat el “fiasco” de la política d’aparcaments del Govern ja que “venen com a novetats aparcaments en altura com si a la ciutat no existiren”. Enfront d’aquesta absència d’actuacions, Gómez ha recordat que el Govern progressista “va obrir l’aparcament del Mercat Central, de manera coordinada amb la urbanització de l’entorn”. “Un projecte al qual es va destinar 11 milions per a acabar un aparcament que va deixar arruïnat el PP i ofereix oferir 428 places d’aparcament per a residents i el Mercat Central”, ha precisat.

Igualment, ha assenyalat que juntament amb la conversió en zona de vianants entorn Mercat del Cabanyal, Serradora i voltants, a través de AUMSA es va recuperar l’aparcament de Martí Grajales, sense cap cost per a les arques públiques, amb 370 places per a residents i mercat del Cabanyal. També, ha recordat que en la conversió en zona de vianants de la plaça de la Reina “es va haver de reformar l’aparcament que estava en molt mal estat per l’abandó del PP”.

En actuacions com la supermanzana de la Petxina, ha reivindicat que es va construir alhora un aparcament privat de 140 places a la cantonada de Palleter amb Literat Gabriel Miró i que, addicionalment, es van transformar 105 places de l’aparcament de Santa María Micaela per a residents.

“El Govern hauria de comprovar que aquest acord de la junta s’està complint per part de l’empresa concessionària i començar els tràmits per a implantar la zona verda per a residents, que el PP manté paralitzada”, ha advertit.

A la Malva-rosa, ha precisat que es va acordar amb els veïns “arreglar diversos solars perquè pogueren tindre alternative d’aparcament amb el desenvolupament de l’avinguda Malva-rosa i ara el PP començarà les obres sense haver arreglat els solars”. De la mateixa manera, en elMercado de Torrefie “es va acordar amb comerciants arreglar un solar per a tindre alternativa de aparcarcamiento”.

Ha enumerat que en Sant Marcelino es va asfaltar un solar municipal al carrer Salvador Perales, que el Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar inclou sis parcel·les per a aparcaments en altura i que es van arreglar solars per a estacionament en diferents barris com el del carrer Germans Rivas o el del carrer Segon República. A més, ha destacat que es va implantar la zona verda per a residents a Ciutat Vella, Ruzafa, La Roqueta o Botànic.