Menú

Catalá ha de cessar immediatament l’edil de Vox pels seus comentaris racistes

El regidor socialista Borja Sanjuán ha exigit a María José Catalá que cessament immediatament a la regidora del seu govern pels seus missatges racistes a l’ex diputat de Podemos en la Comunitat de Madrid Serigne Mbaye.

“No sabem a què està esperant la senyora Catalá per a cessar immediatament la regidora del seu govern Cecilia Herrero que li ha dit a un ex diputat de l’Assemblea de Madrid que es torne al seu país solament pel fet de ser una persona negra”, ha exigit aquest matí després de conéixer el missatge que l’edil de Catalá havia escrit en la xarxa social X antigament coneguda com a Twitter.

Per a Sanjuán és “absolutament inacceptable” que un regidor de l’Ajuntament de València i al qual la mateixa Catalá li ha atorgat responsabilitats de Govern puga continuar representant a la nostra ciutat. “És una vergonya i Catalá hauria de cessar-la amb caràcter imminent, sense esperar ni un segon”, ha continuat.

“El que no podem entendre és que una ciutat oberta i respectuosa com és València tinga ara mateix en el govern a persones obertament racistes. Aquesta ciutat no és com ells i aquesta ciutat no mereix tindre a eixa gentussa al capdavant de les seues institucions”, ha afirmat.

El portaveu adjunt dels socialistes ha recordat que no és la primera vegada que els socis de Catalá en el govern municipal mostren aquest tipus de comentaris “ultres, reprovables i mereixedors del cessament immediat”. I ha assenyalat que la portaveu socialista, Sandra Gómez, ja va demanar la destitució del portaveu de Vox i mà dreta de Catalá en el govern, Juan Manuel Badenas, després d’assegurar que ser nazi no era delicte.

“Les afirmacions i les accions delirants, profundament antidemocràtiques, racistes i negacionistes del canvi climàtic i contra els drets de la dona estan a l’ordre del dia a l’Ajuntament de València gràcies a que María José Catalá va introduir a l’extrema dreta en el govern de la ciutat. No entenem com és possible que Catalá continue callada i permeta aquestes actituds si no és perquè les comparteix”, ha finalitzat Sanjuán.