Menú

Puig i Gómez van ser valents enfront de Lim mentre Catalá és incapaç d’aprovar una normativa que li pose límits

El regidor socialista Borja Sanjuán ha denunciat la incapacitat de Catalá d’aprovar cap norma que limite els diners que es pot emportar Peter Lim d’una operació urbanística especulativa al cap d’un any a l’Ajuntament. Sanjuán li ha aconsellat, “vista la seua incompetència per a resoldre un assumpte capital per a la ciutat, que el que hauria de fer és recollir les seues coses i abandonar el despatx dimitint”.

“Crec que les declaracions de María José Catalá són les que demostren més incapacitat en tot el seu temps al capdavant de l’Ajuntament de València. No solament està dient a les clares que està disposada a baixar els braços i a no aprovar cap norma que limite els diners que es pot emportar Peter *Lim d’una operació urbanística especulativa sinó que, a més, està dient que la culpa d’eixa inacció és per un termini de suspensió de llicències de dos anys dels quals, si es complira, més de la meitat són amb ella com a alcaldessa”, ha indicat.

El regidor socialista ha assenyalat que, amb les seues manifestacions, el que està intentant és no assumir les seues responsabilitats. “El que està dient és que que ella no treballe té culpa la resta o que ella no siga capaç de posar-se valentament enfront de Peter Lim té culpa la resta. La realitat és que l’Ajuntament ara mateix pot aprovar el que vulga. Té la paella pel mànec, té la capacitat de posar-li límits a Peter Lim i el que està dient és que no vol fer-ho. I per això està tractant de buscar culpables. A aquestes hores ningú sap què és el que vol la senyora Catalá o, més ben dit, no vol confessar el que tots sabem que vol”, ha incidit.

Sanjuán ha recordat que fa ja una setmana, després de la fallada del TSJ que donava la raó a la caducitat de la ATE que va impulsar Sandra Gómez des d’Urbanisme, que Catalá va anunciar que anava a reunir els grups de l’oposició per a fer pública la seua proposta. “Hui seguim sense haver rebut ni una sola crida ni una sola proposta. No sabem per què vol continuar esperant després que haja estat esperant mesos a veure si la justícia la feia el treball brut que no volia fer ella”, ha dit.

L’edil ha sostingut que Ximo Puig “va ser valent per a plantar-se davant de Peter Lim. València va ser valent des de l’àrea d’Urbanisme amb Sandra Gómez per a plantar-se davant de Peter Lim i el problema que tenim ara és que sembla que Peter *Lim el que està és més prop del despatx de l’Alcaldia” i ha instat a Catalá a “aprovar un conveni que limite el que pot fer el senyor Peter Lim al València, unes fitxes que limiten el que pot fer el senyor Peter Lim del València i demanar-li un aval i una garantia econòmica. Si ella no està disposada a exigir-li això, el que ha de fer és dir-ho, però que deixe de buscar culpables i, sobretot, que deixe d’intentar amagar-se perquè ella és la que ha de prendre una decisió”.

“És rotundament fals que si passen aquests dos anys Peter Lim recupere tots els drets sense cap obligació. Això solament pot ser una interpretació interessada de part i si el que està volent dir María José Catalá és que eixa és la interpretació que fa ella, el que hem de deduir és que està més disposada a posar-li una catifa roja que a posar-li qualsevol tipus de límit al propietari màxim accionista del València. Però és més. Si després de més d’un any al capdavant de l’Alcaldia, ella ha sigut incapaç de posar un pla damunt de la taula o d’aprovar absolutament res, la qual cosa hauria de fer la senyora Catalá si pensa que aquest és un tema capital per a la ciutat com ella diu és recollir les coses i abandonar el despatx dimitint”, ha finalitzat.