Menú

Catalá retorna el PAI del Grau al passat de Camps i Barberá

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha assegurat que “el Partit Popular i María José Catalá estan perduts, i com no saben cap a on anar només saben tornar al passat. Un passat, en el cas del PAI del Grau i el circuit de Fórmula 1, fosc i corrupte”.

El Partit Popular mantindrà el planejament aprovat fa 14 anys en el PAI del Grau, renunciant a la modificació de planejament iniciada per l’anterior govern progressista per a adaptar-lo a la desaparició del circuit de F1, a l’Agenda 2030, a la perspectiva de gènere i a la necessitat d’habitatge i sòl terciari que té la ciutat.

“La incapacitat de gestió de Català va fer que al juliol de 2023, data límit per a aprovar-la, deixara sense aprovar l’avaluació ambiental d’un canvi de planejament que incloïa un gran Delta Verda que el connectava amb el Jardí del Túria, més de 700 habitatge públiques addicionals de lloguer assequible, i un augment del sòl terciari perquè empreses es puguen instal·lar al costat de la Marina. Hui, en lloc de reprendre de nou la modificació, decideix retrocedir 14 anys tornant al planejament de 2010” ha assegurat la portaveu.

El govern municipal també ha comunicat que la gestió del PAI passarà a mans privades, en lloc de ser Gestionat pel propi Ajuntament a través d’AUMSA. “Com no saben gestionar, es lleven de damunt el PAI perquè el gestionen inversors que han comprat els terrenys. Català està regalant la ciutat a promotors i fons perquè facen negoci, en lloc que l’Ajuntament vetle per l’interés general de les persones” afirma Gómez.

“Si hagueren aprovat quan tocava l’avaluació ambiental del canvi de planejament, hui estaria ja aprovat definitivament i tindríem un PAI que respon a les necessitats reals de la ciutat i de la ciutadania, i no un planejament obsolet, amb un circuit fantasma recorde de temps foscos a la ciutat, i amb un disseny que es preocupa més de construir canals navegables per a la gent que tinga vaixell que de donar solucions d’habitatge públic, comerç de proximitat o llocs de treball de qualitat”, conclou Sandra Gómez.