Menú

Catalá elimina els programes per a joves sobre relacions sexuals, ETS i orientació LGTBI

La regidora socialista Nuria Llopis ha denunciat que la “agenda ultra del govern de Catalá” continua avançant a l’Ajuntament després que s’hagen eliminat 10 activitats del Pla Jove relacionades amb la llibertat i la diversitat sexual, orientació LGTBI, prevenció de malalties de transmissió sexual i fins i tot sobre consum de pornografia i sobre la prostitució.

“En menys d’un any el govern de Catalá està imposant la seua ideologia ultra en totes les àrees de l’Ajuntament. Primer van ser els atacs als drets de les dones amb l’eliminació de les accions positives per a fomentar l’ocupació femenina a València Activa, després l’organització de jornades sobre adoctrinament contra l’avortament o el boicot als Gai Games i ara s’han llançat contra les activitats relacionades amb la llibertat i diversitat sexual dels nostres joves”, ha criticat l’edil.

Llopis ha subratllat que 7 de les 10 activitats i cursos dirigides per als joves de la ciutat que el govern de Catalá ha decidit suprimir enguany estan relacionades amb la identitat sexual i la igualtat de gènere.

“Han esborrat del Pla Jove accions com l’assessorament sobre el consum de prostitució, cursos i tallers d’identificació de micromasclismes, orientació LGTBI dirigida tant als joves com a les seues famílies o jornades de prevenció relacionades amb malalties de transmissió sexual. És una decisió intolerable dels socis de Catalá, però que ella no corregirà perquè, en realitat, se sent molt còmoda amb aquestes polítiques ultres”, ha continuat Llopis.

L’edil socialista ha recordat que la supressió d’aquests programes se sumen a l’eliminació de Infosex, l’espai d’assessorament sobre sexualitat per a joves que va posar en marxa el govern progressista.

En aquest sentit, ha assenyalat que les accions del Pla Jove no sols van atendre les sol·licituds d’atenció personal que van arribar a la Regidoria de Joventut, sinó que han tingut un gran impacte entre els joves de la ciutat, ja que es van donar xarrades de prevenció, diversitat i identitat sexual a prop de 3.000 alumnes de centres educatius de València.