Menú

Els estanys antipobres de Catalá passaran a la història de la infàmia de València

El regidor socialista Borja Sanjuán ha denunciat la decisió “indigna i de mínima sensibilitat ètica” del govern de Catalá d’adjudicar la redacció del projecte per a construir un estany antipobres davall d’un dels ponts dels Jardins del Túria. “El regidor de Parcs i Jardins no ha invertit ni un euro en Parcs i Jardins, però sí que està impulsant l’estany per a tirar a les persones que dormen sota el pont del riu, perseguint d’una manera molt dura als més febles mentre, per contra, es mostra molt dòcil amb els poderosos”, ha manifestat.

Per a Sanjuán la construcció d’aquest estany antipobres avalat per Catalá “passarà a la història de la infàmia de València. Quan, després de molt de temps, mirem en què es van gastar el PP i Vox els nostres impostos ens farà molta vergonya veure que es van utilitzar per a construir un estany per a perseguir persones que es veuen obligades a dormir al carrer”, ha continuat.

“És indecent. Podem tindre desavinences polítiques, de fet mai estaríem d’acord amb el model de ciutat de María José Catalá, però en aquest cas em faria vergonya, com a alcaldessa, posar la meua cara i el meu nom a una mesura tan lamentable”, ha insistit l’edil socialista.

En aquest sentit, ha retret que Catalá intente ocultar “mesures indecents” com els estanys antipobres “pujant-li la subvenció a alguna entitat del tercer sector o que faça caritat. El que ha de fer és expulsar a una persona que és aporófoba del seu govern. No val per a res fer actes contra l’aporofòbia si després els dones recursos i aproves en la mesa de contractació una mesura que directament es dedica a perseguir les persones pobres”.

“Tothom vol que tindre en el govern a gent que siga treballadora i que, a més, tinga sensibilitat i altura ètica. Perquè ací, tenim un govern d’ignorants, vagues i insensibles i per això acaben passant coses que no volem”, ha dit.

L’edil socialista ha recordat que la ciutat de València, durant els huit anys de govern progressistes, s’havia caracteritzat per tindre “un model de ciutat oberta, de ciutat responsable, de ciutat d’acolliment on es respectava a totes les persones independentment de la seua situació econòmica. Per contra, el que farà Catalá en el riu passarà la història de la infàmia de València”, ha retret.