Menú

Els arbres de la Plaça de la Reina s’assequen davant el negacionisme climàtic de Catalá

La regidora del Grup Municipal Socialita Elisa Valía ha denunciat aquest matí que pràcticament la meitat dels arbres de la Plaça de la Reina s’han assecat “davant el negacionismo climàtic i la negligent gestió del govern de María José Catalá”. Elisa Valía, que ha atés els mitjans de comunicació al costat del regidor socialista Borja Sanjuán per a denunciar també que “els estanys antipobres de Catalá passaran a la història de la infàmia”, ha alertat sobre que la “estampa de l’avet del nadal sec s’està estenent per la ciutat com una plaga”. 

“Catalá va dir que a ella no li importava que s’assecaren els arbres sinó que estigueren podats i no caigueren però la realitat és que se li estan assecant i lamentablement ahir va caure un exemplar de melia que va ferir a tres persones, a les quals volem traslladar el nostre afecte”, ha manifestat. Sobre aquest tema, ha denunciat que hi ha una “gestió negligent” i ha apuntat que les dades aportades ahir en la OAM revelen que Parc i Jardins “ha executat la barbaritat de zero euros en inversions en els mesos de gener i febrer de 2024, mesos que són íntegrament imputables a la seua gestió”.

Ha exigit al govern de Catalá que “algú ens explique per què no ha pogut executar ni un sol euro del més de milió d’euros que té per a inversions a la ciutat o per què l’any passat només es va executar tinc un 23%”. Ha lamentat a més al “despreocupació de Catalá” perquè ha denunciat que “els arbres se li assequen mentre el seu govern nega el canvi climàtic”.

Desautorització pública a Badenas

D’altra banda, ha revelat que ahir en la OAM es va produir una “situació esperpèntica” quan el gerent nomenat pel Partit Popular “va desautoritzar rotundament al President de l’Organisme Autònom i portaveu de Vox, Juanma Badenas, en afirmar que el projecte de Skatepark al qual s’havia compromés públicament a executar era inexecutable”.

“Davant de tothom ho va desautoritzar i això és el que ens porta a pensar, és que el desgovern municipal s’estén a tots els organismes públics, a tot el sector públic amb una translació directa a la gestió del dia a dia”, ha denunciat i ha advertit que a María José Catalá “se li va de les mans l’Ajuntament per la seua crisi interna”.

Elisa Valía ha emplaçat a l’equip de govern “a superar la seua divisió i posar-se a treballar en lloc de barallar-se i que deixen de comportar-se com a pseudocientífics més preocupats per la jaqueta que es posen i per les tasses de xocolate que es prenen que per resoldre els problemes als quals s’enfronta la ciutat”.