Menú

Els socialistes cedeixen als artistes el seu lloc en el jurat de les falles enfront de la censura imposada per Catalá

La regidora socialista Nuria Llopis ha denunciat el nou intent de Catalá de censurar les Falles amb un jurat polític controlat pel PP i ha anunciat que els socialistes no participaran en el nou jurat per a triar les falles municipals sinó que cediran el seu lloc perquè siga el Gremi d’Artistes Fallers qui participe en la presa de decisions.

“El nou sistema de selecció del jurat per a les falles municipals que ha dissenyat a la seua mesura el PP per a exercir la censura política no representa a les Falles perquè només busca controlar la crítica i la sàtira que són l’essència de les nostres festes. Des del Partit Socialista defensem que siguen experts del món de l’art i un jurat independent els qui decidisquen”, ha explicat.

Un sistema, ha apuntat, com el que es va posar en marxa en els concursos d’Urbanisme en l’anterior govern progressista de la mà de Sandra Gómez i que incloïa exclusivament a experts i a tècnics.

L’edil socialista ha denunciat que la nova configuració del jurat de les falles municipals és el segon intent del govern de Catalá d’implantar la censura en les Falles després de l’episodi amb la falla municipal infantil en la qual va retirar un text que feia referència al carril bici.

“Eixa mateixa censura se segueix ara amb la nova composició dels jurats, intentant controlar la crítica fallera. Des del Partit Socialista creiem que la sàtira és l’essència mateixa de les Falles i, per això, continuarem apostant per comptar amb persones externes i expertes del món de les arts i, per descomptat, de les Falles”, ha afegit.

En aquest sentit, ha confirmat que els socialistes delegaran el vot que li correspon en el jurat en atenció al nou sistema imposat pel PP de Catalá als artistes fallers. “Cedirem el nostre lloc a les persones que entenem que sí que són les que haurien de decidir en aquesta qüestió com són les falles municipals que ens representaran en les pròximes Falles”, ha sostingut.

Cortina de fum per a tapar el caos de Falles

Finalment, Llopis ha lamentat l’intent del Partit Popular de llançar una cortina de fum sobre el caos que va generar el seu regidor de Falles, Santiago Ballester, en l’organització de les passades Falles amb la convocatòria d’una Junta de Seguretat “insòlita”.

“Aquesta Junta de Seguretat no és ni més ni menys que la manera de de el Partit Popular que té de tapar o intentar amagar els errors que ha comés en la setmana fallera i en la festa gran de la nostra ciutat. El Partit Popular el que pretén és tirar pilotes fora quan ha de fer-se responsable de les competències que té en l’àmbit municipal per a afrontar tots aquests tots aquests problemes que va haver-hi el mes de març”, ha finalitzat.