Menú

L’AIReF adverteix a Catalá que ha de retallar 45 milions de les inversions

El regidor socialista Borja Sanjuán ha denunciat que l’AIReF “ha desmuntat el pressupost de Catalá i ha alertat de l’enorme irresponsabilitat pressupostària que està portant avant amb la seua gestió a l’Ajuntament de València”. 

Sanjuán s’ha manifestat en aquests termes després de conéixer l’últim informe de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal en el qual avisa al govern municipal “que incompleix la regla de despesa, que està plenament vigent. És a dir, que Catalá ha de retallar o deixar sense executar 45 milions d’euros del pressupost perquè va perdonar 70 milions d’euros de l’IBI als grans propietaris”, ha manifestat.

“Per culpa de l’estafa fiscal de Catalá per a beneficiar a les grans fortunes i a les grans superfícies, l’Ajuntament haurà de deixar de gastar 45 milions d’euros en inversions públics per a la ciutat”, ha incidit el responsable socialista.

L’edil ha posat l’accent que, sota aquest advertiment de l’AIReF, l’Ajuntament no pot aprovar la modificació de crèdit que va quedar arracada en l’últim ple municipal a conseqüència de la nova crisi que es va obrir entre el PP i Vox. “L’informe els avisa que la modificació de crèdit que no estan aconseguint aprovar, a més de vergonyosa pel que ha ocorregut amb els seus socis de Vox, és absolutament il·legal”, ha continuat.

Sanjuán ha recordat que sense eixa modificació de crèdit l’Ajuntament no podrà disposar dels 37 milions d’euros amb els quals el govern de Catalá pretenia pagar inversions cofinançades, el milió de víctimes per a l’incendi de Campanar o les ajudes socials que Serveis Socials necessitaven urgentment per a atendre els pagaments fins a setembre. “L’AIReF li està dient a Catalá el mateix que els socialistes portem mesos dient-li, que els seus pressupostos són un desastre i que anaven a provocar un problema enorme als comptes de l’Ajuntament”, ha sostingut.

“La irresponsabilitat de Catalá per a regalar-li fiscalment als seus una prebenda que ni tan sols necessitaven portarà al fet que l’Ajuntament de València, després de ser l’entitat més sanejada d’Espanya amb els socialistes gestionant l’àrea d’Hisenda, entre en greu risc d’incompliment de les normes fiscals”, ha finalitzat.