Menú

La inacció de Catalá està desnaturalitzant els espais per als vianants de tots els barris

  La portaveu del grup municipal socialista, Sandra Gómez, ha advertit que la “inacció” de Catalá contra l’ocupació de zones per als vianants per part de vehicles privats està provocant una “desnaturalització generalitzada d’aquests espais en tota la ciutat”. Gómez s’ha manifestat en aquests termes durant la visita que ha realitzat a la superilla de la Petxina per a denunciar la situació que viuen els veïns i veïnes del barri, als qui Catalá no para atenció malgrat les seues reiterades queixes que aquest espai per als vianants està permanentment ocupat pels cotxes. 

Gómez ha explicat que la “barra lliure” de Catalá per als cotxes en espais per als vianants no sols afecta a la superilla de la Petxina sinó que és una situació molt generalitzada en les zones recuperades per als vianants en tots els barris de la ciutat durant l’anterior govern progressista.

En aquest sentit, s’ha preguntat si Catalá actuarà de la mateixa manera amb les actuacions de conversió en zona de vianants del Mercat de Torrefiel que els socialistes van deixar programada i que ara executarà Catalá malgrat l’oposició feroç que va fer en el seu moment.

“Aquesta actuació és la millor prova que la senyora Catalá no té un relat propi de ciutat. La seua única agenda és anar a inaugurar i a visitar obres que nosaltres deixem iniciades com ocorre amb la reurbanització del Mercat de Torrefiel. Una obra contra la qual es va obstinar quan era portaveu de l’oposició i contra la qual va intentar manipular als venedors i que ara, com no té projecte cap, es veu obligada a executar”, ha qüestionat.

La responsable socialista s’ha preguntat, en aquest sentit, si Catalá actuarà igual amb la resta de conversions en zona de vianants que es van fer per tota la ciutat de la mà dels socialistes, convertint-les en un aparcament encobert per als cotxes. “La pregunta que vull llançar-li és si farà el mateix en la conversió en zona de vianants del Mercat de Torrefiel. Si va acabar com la superilla de la Petxina o com la resta d’espais convertits en zona de vianants per als barris que han acabat convertits en grans estacionaments a l’aire lliure”, ha dit.

Gómez ha assenyalat que aquesta situació d’ocupació de zones per als vianants per part dels cotxes s’està donant en molts punts de la ciutat com en el Cabanyal i la nova plaça en la intersecció entre el carrer Jesús i Pérez Galdós. “Molts veïns i veïnes ens estan advertint que la invasió dels cotxes en zones per als vianants s’està produint en tots els barris davant la inacció de Catalá, que continua mantenint al cotxe en el centre de les seues polítiques”, ha incidit.

“Hui estem en la Petxina, però nombroses entitats veïnals estan advertint que moltes places de la ciutat estan patint el mateix destí sota la batuta de Catalá, perdent la seua condició de per als vianants per a obrir pas al fet que els cotxes estacionen amb absoluta impunitat sense que els veïns i veïnes puguen recórrer ni tan sols a telefonar a la Policia Local perquè el 092 ni tan sols funciona amb normalitat”, ha finalitzat.