Menú

Catalá utilitza la Capital Verda per a retallar un 75% les aportacions als pobles

La regidora socialista Elisa Valía ha denunciat que María José Catalá està utilitzant la Capital Verda Europea per a retallar un 75% les aportacions als pobles de València dels pressupostos participatius. Valía s’ha manifestat en aquests termes després de conéixer que el govern del PP i Vox ha reduït a tan sols 500.000 euros els quasi 2 milions d’euros que invertia en projectes l’anterior govern progressista. 

“Catalá ha anunciat una modificació pressupostària de 500.000 euros per a projectes participatius als pobles de València i ho ha venut com un èxit quan es tracta de projectes que seran definits exclusivament pels alcaldes pedanis i que, a més, redueixen el pressupost d’inversions participatives als pobles al 25% respecte a l’última edició del Decidim. I és que, mentre amb el Partit Socialista es van destinar 1,96 milions per als nostres pobles, ara el PP de la senyora Catalá ha decidit rebaixar la inversió fins als 500.000 euros. És a dir, una quarta part”, ha destacat.

L’edil socialista ha lamentat, a més, que amb el format de Catalá es restringirà ostensiblement la participació real dels veïns dels pobles de València. “No se’ls permetrà fer propostes, que era una part essencial dels pressupostos participatius. Es votarà entre tres projectes que hagen seleccionat prèviament els alcaldes pedanis que, segons paraules de Catalá, estan treballant en projectes viables pel seu compte i sense fer partícip d’eixa decisió a la ciutadania”, ha continuat.

La regidora ha insistit que aquest tipus de decisions, “encoberta en el cas dels pobles sota el mantell de la Capital Verda Europea, suposen l’evidència palpable que Catalá ha iniciat formalment el desmuntatge dels pressupostos participatius a la ciutat de València”.

D’aquesta manera, ha insistit, “Catalá ha retirat la potestat als barris i als pobles de decidir els projectes que es poden executar als seus carrers després dels huit anys de govern progressista en els quals es posava a la seua disposició fins a huit milions d’euros per a desenvolupar els projectes i propostes que ells mateixos posaven damunt de la taula sense ingerències dels responsables polítics”, ha finalitzat.