Menú

Catalá renuncia a desenvolupar l’habitatge públic dotacional en el PAI del Grau

La portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat que María José Catalá renuncie a la desenvolupar habitatge públic dotacional en el futur PAI del Grau, tal com es desprén de la resposta que va facilitar el seu equip de Govern en resposta plantejada per la seua formació respecte a l’estat de desenvolupament urbanístic d’aquesta zona. 

Gómez ha recordat que es tracta de la zona de desenvolupament més gran amb la qual compta la ciutat i ha lamentat que Catalá “renuncie a promoure habitatge assequible perquè les famílies puguen instal·lar-se allí”. “No està prenent cap mesura en matèria d’habitatge més enllà de continuar amb el Pla que deixem en marxa en AUMSA o apuntar-se ara al dret de tanteig que el seu partit va intentar boicotejar”, ha recordat.

De la mateixa manera ha criticat que “seguisca sense actuar amb l’augment d’apartaments turístics i l’augment de preus de lloguer aprovant el pla d’actuació que li deixem preparat i declarant el conjunt de la ciutat tensionada”. Així, ha recordat que Catalá “disposa d’eines per a actuar, però és clar que no vol”.

Sandra Gómez ha advertit que aquesta “falta de model i de ganes de treballar afectarà el PAI del Grau on el PP “hauria d’haver aprovat el nou planejament per a no tornar al passat”. “Però ací és on se sent còmoda Catalá perquè no sap mirar al futur”, ha censurat.

D’aquesta manera, ha explicat que en el PP en la seua resposta reconeix que deixa el planejament “tal com està”, és a dir, “amb el circuit de F1, la prolongació de l’Albereda per als cotxes, sense habitatge públic dotacional, sense delta verda en plena Capitalitat Verda, sense perspectiva de gènere, sense l’augment de terciari per a empreses al costat de La Marina”.

El més greu

Però el “més greu” per a la dirigent socialista és que “elimina un tros de jardí del Túria ja executat per a fer una rotonda”. “El govern de Catalá no té capacitat de treball i això llastra la ciutat “, ha denunciat perquè assegura que el planejament “podria haver estat aprovat i el PAI en marxa amb la reparcel·lació”.

Així ha insistit que Catalá “hipoteca el futur de València per la seua incapacitat de treball i la seua falta de visió de futur”. A més, ha subratllat “la hipocresia” de María José Catalá que “abans criticava la solució provisional de connexió fins que se soterraren les vies i ara l’assumeixen”.