Menú

La crisi Catalá i Vox paralitza 37 milions per a beques menjador, neteja o Campanar

  • Sandra Gómez adverteix que María José Catalá deixa el Govern de la ciutat en mans d’una minoria d’irresponsables i inadaptats polítics irresponsables polítics
  • Vox marca l’agenda a Catalá, afirma la portaveu socialista qui tendeix li tenen la mà perquè deixe de ser ostatge dels ultres. “Només necessita voluntat d’acord”

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha advertit hui que “la nova crisi de Govern entre María José Catalá i Veu ha paralitzat prop de 37 milions d’euros que, entre altres qüestions, havien de destinar-se a pagar beques de menjador, abonament gratuït de l’EMT per a menors de 30 anys, fons Next Generation, millorar la neteja dels carrers o atendre les persones afectades per l’incendi de Campanar”. 

“Ahir l’Ajuntament va viure un moment inèdit en el qual un grup minoritari va impedir que s’aprovara una modifiación de crèdits i va deixar en ridícul de nou a María José Catalá”, ha afirmat en al·lusió al ple de mes de febrer, quan després de tombar la moció conjunta sobre el 8M Vox ho va celebrar gravant-se un vídeo en la plaça de la Verge, cantant un pasdoble.

Sandra Gómez ha incidit en què “ja són dos plens en els quals Vox marca l’agenda de María José Catalá” però ha advertit que davant la incapacitat de Catalá “estan convertint l’Ajuntament en un mas polític dels ultres, on el diputat condemnat per maltractament Carlos Flores Juberías s’ha convertit en un assidu conferenciant”. “Portem setmanes parlant de la guerra frontal que ha iniciat aquest Ajuntament contra les dones des de València Activa o organitzant jornades d’adoctrinament”, ha assenyalat i ha advertit que en el ple “vam tornar a veure com Vox marca l’agenda a Catalá”.

En aquesta línia, ha insistit que Vox “va bloquejar una modificació de crèdits per a atendre urgències d’aquesta ciutat i el que ha de respondre María José Catalá és per què ho permet”. “Vam veure a una Catalá ostatge dels capritxos de Vox perquè va decidir entregar València a aquest grup minoritari que ha demostrat amb escreix que és un grup irresponsable i inadaptat políticament per a assumir qualsevol responsabilitat”.

Sandra Gómez ha “tendit la mà a María José Catalá si realment vol deixar de ser ostatge dels ultres i no comparteix les seues posicions reaccionàries”. “Si vol, podem acordar qüestions importants per a la ciutat, però fa falta que tinga una voluntat d’acord i de diàleg que fins ara no ha demostrat”, ha advertit.