Menú

Catalá descarta el seu compromís públic amb el model de la Capital Verda Europea

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha exigit a María José Catalá un “compromís públic i institucional amb el model de ciutat que va convertir a València en Capital Verda Europea en lloc d’estar pendent exclusivament de demanar més rebaixes fiscals per a les grans empreses”.

“La Capitalitat Verda Europea no és només un esdeveniment per a fer o demanar més rebaixes fiscals a les grans empreses sinó que és un compromís públic institucional amb un model de ciutat que no li agrada a la senyora Catalá. Per això, va apagar les cambres de l’APR i per això ha revertit tots els projectes que havíem posat en marxa des del govern progressista com el Delta Verd del Grau, la renaturalització de Pérez Galdós, el Corredor Verd o l’abandó en un calaix de la reforma de l’avinguda del Port o de Guillem de Castro”, ha retret la portaveu socialista minuts abans de començar el ple ordinari del mes de març.

Gómez ha recordat que tots aquests projectes que ha rebutjat o aparcat el govern del PP juntament amb Vox “ens van servir, precisament, per a ser reconeguts com a Capital Verda Europea”.

Per això, ha afegit, s’ha plantejat una moció alternativa perquè no sols s’inste a aconseguir beneficis fiscals per a les empreses sinó que també es ratifique un compromís “amb eixe model de ciutat amable i sostenible, que lluita sense complexos amb la contaminació que fomenta una mobilitat amable i sostenible i que, per descomptat, suposa no incorporar en el govern a persones que neguen el canvi climàtic”.

“Volem eixe compromís perquè quan parlem de Capital Verda Europea no és només exigir als altres sinó aplicar-nos a un mateix els compromisos que subscrivim amb la Unió Europea. No és només parlar d’exempcions fiscals sinó, més important, és parlar i activar polítiques reals de sostenibilitat i de mobilitat”, ha finalitzat.