Menú

Un informe revela que Catalá no té recursos per a atendre els serveis socials

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha revelat que un informe elaborat pels serveis socials municipals en els quals llancen un advertiment a María José Catalá: el pagament de les ajudes per a les persones més vulnerables, com a menjador escolar, la protecció de menors o l’exclusió social, no estan garantides a partir de setembre.

Sandra Gómez ha exposat que en un informe emés pel servei d’atenció primària, inserció i prestacions socials s’incideix en què el pressupost previst pel govern de Catalá per a atendre les ajudes socials va ser de 6,2 milions a pesar que s’havien sol·licitat 9,8 milions per a poder cobrir totes les necessitats. “És a dir, es posa negre sobre blanc en un informe del propi govern municipal que Catalá va retallar més de 3,5 milions d’euros a les ajudes socials, tal com hem vingut alertant des del Grup Municipal Socialista”, ha denunciat.

Davant aquesta situació d’emergència, ha revelat que el servei “ha exigit un increment pressupostari per a arribar als 9,8 milions que garantisca el pagament de les ajudes previstes”. No obstant això, ha indicat que “el crèdit disponible a hores d’ara de l’any aconsegueix només els 3,7 milions d’euros que, a més, estan condicionats a altres pagaments”.

Així, la portaveu socialista ha advertit que el servei “només podrà comptar amb 1,5 milions, encara que l’ajuntament vaja a incorporar 54 milions sense autorització legal”. “Una quantitat que garanteix, com a molt, les ajudes fins al mes de setembre”, ha precisat.

Sandra Gómez ha advertit que amb aquesta situació “a partir de setembre, per tant, les ajudes socials que dona aquest ajuntament a les persones que més el necessiten, ajudes que, record, serveixen per a pagar el menjador escolar de xiquets i xiquetes més vulnerables, no estan cobertes hui dia”.

“Des del Partit Socialista hem advertit en reiterades ocasions d’aquesta situació, fruit de la mala configuració dels pressupostos municipals i de l’obstinació de la senyora Catalá a portar avant la seua estafa fiscal que, bàsicament ha permés perdonar-li 70 milions d’euros en impostos a les rendes més altes d’aquesta ciutat, a les grans empreses i a les grans superfícies”, ha recordat.

Per a Gómez, “sense aquesta estafa fiscal l’Ajuntament tindria diners suficients per a atendre els seus compromisos amb les persones més vulnerables sense necessitat d’escometre retallades i deixar en el calaix altres projectes”. En aquesta línia, ha lamentat que a María José Catalá “no el preocupen les persones més vulnerables i, per això, li és igual mantindre en una situació d’incertesa les ajudes socials”.

En canvi ha denuncieu que “al que sí s’ha compromés i per a això sí té diners suficients és per a construir uns estaques que impedisquen que persones sense llar puguen dormir en el llit del Túria, a pesar que també estan tancant les instal·lacions municipals on podien acudir”.