Menú

Catalá divideix als inquilins de AUMSA entre inquilins de primera i de segona

El regidor del Grup Municipal Socialista Borja Sanjuán ha assegurat que “el Partit Popular i María José Catalá consideren que hi ha inquilins de locals de AUMSA de primera, als quals els bonifica l’IBI, i inquilins de segona, que han de pagar l’IBI al complet”.

El Partit Popular ha presentat una moció per al ple del mes de març per a bonificar l’IBI en un 95% als locals que té llogats en la galeria comercial del Mercat de Colón. Els contractes de lloguer d’aquests locals, signats abans de 2015 per anteriors governs del Partit Popular, especifiquen que l’IBI ha de ser abonat pels inquilins, pràctica que el PP estenia als habitatges de lloguer públic de l’empresa municipal.

Des de l’anterior govern progressista, davant aquesta situació es va aprovar una bonificació de l’IBI en els habitatges de AUMSA per a evitar una càrrega per a les persones inquilines que venien arrossegant des de la signatura dels contractes de lloguer amb l’anterior govern del PP. La bonificació es va fer per a tots els habitatges, sense distinció.

“La proposta que fa ara el Partit Popular de bonificar els locals, però únicament els que estiguen en el Mercat de Colón per ser un BIC, és com si nosaltres haguérem bonificat únicament els habitatges del centre històric per ser BIC, deixant a la resta de barris com a inquilins de segona, amb menys drets”, ha afirmat Sanjuán.

“Per tot això, des del Partit Socialista portarem una proposta, tant al consell d’administració de AUMSA com al Ple municipal, perquè l’Ajuntament bonifique l’IBI per igual a tots els locals de l’empresa municipal, per a no discriminar a ningú i no generar una bretxa entre les persones inquilines.

A més, com és un impost a la propietat, proposarem que en els nous contractes de lloguer, tant d’habitatges com de locals, AUMSA deixe de repercutir l’IBI a les persones inquilines, sent assumit per la pròpia empresa”, ha conclòs el regidor socialista.