Menú

Catalá cedeix davant Vox i torna a desprotegir les dones

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha afirmat que María José Catalá “torna cedeix davant Vox i torna a desprotegir a les dones davant l’extrema dreta”. En aquests termes ha valorat l’acte polític que ha organitzat la regidoria de Sanitat i Consum per a demà dilluns i en el participarà de nou el diputat condemnat per maltractament Carlos Flores Juberías.

“Es tracta d’un acte antiavortista que atempta contra el dret que tenen les dones a decidir i que està reconegut en la llei”, ha afirmat i ha denunciat que l’extrema dreta “ha situat en el centre de les seues polítiques reaccionàries a les dones amb Catalá com a còmplice”. “Vox està esborrant les polítiques actives dirigides a promoure la igualtat i Catalá està permetent que Vox convertisca l’Ajuntament en un quiosquet on organitzar els seus actes polítics”, ha manifestat.

Sandra Gómez ha recordat que aquest és el segon acte en el qual participar el diputat condemnat per maltractament. Així, ha assenyalat que en “tot just una setmana ha inaugurat i participat en dos espais públics organitzats per a l’Ajuntament de València, en referència al Fòrum de Lideratge en Valors amb el qual Vox va substituir el Fòrum de Lideratge Femení.

“Ara sembla que Carlos Flores també és expert antiavortista”, ha apuntat la portaveu socialista, qui ha advertit que la seua participació en aquest acte “ha de ser per a compartir el seus antecedents amb tots eixos que van a les clíniques a insultar, a coaccionar i amenaçar a les dones”.

Per a Gómez, “és lamentable que Catalá deixe que l’Ajuntament de València es convertisca en el mas particular del grup Vox, on sense cap mena d’enrogiment, ni d’embut porten als seus referents polítics, encara que estiguen condemnats per maltractament”. Una situació que, a més, “es produeix en vespres d’unes eleccions amb el que estan convertint el consistori en una espècie de seu electoral de Vox pagada amb els diners de tots els valencians i valencianes”.