Menú

Els socialistes denuncien que Catalá torna a posar en perill la Llotja

La regidora socialista Maite Ibáñez ha denunciat el “abandó i desprotecció” al qual el govern de María José Catalá està sotmetent al patrimoni de la ciutat. “L’últim exemple l’hem tingut, una vegada més, amb la Llotja, un dels edificis amb major valor patrimonial de València, que va patir el vandalisme i l’incivisme durant el primer cap de setmana de Falles per culpa de la falta de previsió de Catalá”, ha criticat.

“Des que Catalá va iniciar el seu mandat, ens ha deixat clar que el patrimoni de la ciutat no li importa absolutament res. Ho vam veure amb la mascletà que va disparar als peus de la Llotja i ho ha tornat a demostrar de nou permetent que es vandalitzara aquest edifici monumental perquè, encara que era coneixedora que s’anaven a celebrar festes en els voltants, no va articular cap sistema de protecció”, ha continuat.

Ibáñez ha donat les gràcies als fallers i falleres de l’entorn de la Llotja que es van involucrar en la protecció de l’edifici històric i que van impedir que els incívics ocasionaren més danys. “Els fallers i falleres van fer el que no va fer Catalá: protegir i cuidar el seu patrimoni. És alarmant que María José Catalá tinguera coneixement que s’anaven a celebrar festes en els voltants de l’immoble perquè ha sigut el seu govern el que ha avançat la instal·lació de les carpes, però, malgrat tot, no adoptara cap mesura de protecció”, ha ressaltat.

L’edil socialista ha lamentat que la imprevisió de Catalá haja provocat que es repetisquen les imatges d’abandó “que pensàvem que ja s’havien bandejat de la ciutat”.

Ha recordat que l’anterior govern progressista sí que vetlava per aquest edifici Patrimoni de la Humanitat tant amb la instal·lació de tanques contra els incívics, la contractació de vigilància privada i coordinant esforços amb les comissions falleres de l’entorn de la Llotja. “Amb nosaltres, al febrer ja s’havien articulat les mesures de coordinació amb Policia, Bombers, Patrimoni i, sobretot, la coordinació amb les comissions falleres de l’entorn de la Llotja”, ha subratllat.

No obstant això, ha assenyalat que en l’actualitat “existeix un panorama descoratjador on s’evidencia l’abandó de María José Catalá al seu patrimoni i l’abandó a la ciutat de València. Catalá ha d’adoptar mesures de protecció immediates per a garantir la seguretat de l’edifici perquè ja arriba tard, una vegada més”, ha finalitzat.