Menú

Catalá ha d’assumir responsabilitats per les revelacions d’Assut que volten als seus col·laboradors

El regidor socialista Borja Sanjuán ha exigit responsabilitats a María José Catalá després que la Guàrdia Civil haja destapat gravacions en el marc del cas Assut que involucren a membres del seu equip més pròxim de col·laboradors amb la presumpta trama de corrupció durant el govern de Rita Barberá.

“Catalá no pot continuar amagant-se després de les revelacions que estan apareixent en els mitjans de comunicació on es vincula directament a alguns dels seus col·laboradors amb la trama de corrupció que el jutjat està investigant en el marc del cas Assut”, ha insistit Sanjuán.

El regidor ha recordat que els socialistes ja van advertir fa mesos que “el cas Assut era, en realitat, el cas Rita Barberá perquè se centrava en les presumptes activitats il·lícites que es van cometre durant la seua gestió a l’Ajuntament de València i amb el seu cunyat, José María Corbín, com l’eix principal sobre el qual pivotava aquesta suposada trama de pagament de comissions a canvi d’adjudicacions municipals”, ha sostingut.

“Les revelacions del cas Assut han voltat ja a l’equip pròxim de María José Catalá i ha de demanar i assumir responsabilitats polítiques. No pot ser que en l’actual equip de govern i en el seu cercle més pròxim continuen estant persones que es revelen que han estat creixent perquè hi haguera casos de corrupció a la calor dels governs de Rita Barberá”, ha indicat.

“És absolutament intolerable que, en ple 2024 i amb el que coneixem, continue mantenint a persones en el cercle pròxim d’Alcaldia, en el seu propi equip de govern, que ara mateix veiem com es dedicaven a falsejar presumptament contractes públics per a beneficiar a l’entorn pròxim de Rita Barberá i que aquesta ciutat fora coneguda com una ciutat associada a la corrupció”, ha continuat.

En aquest sentit, ha retret a María José Catalá que, “en lloc d’esperar que els tribunals finalitzaren la investigació sobre el govern de Rita Barberá i aclarisquen les presumptes pràctiques corruptes, s’haja llançat a dedicar-li homenatges i a rebatejar ponts amb el seu nom a correcuita”.

“Amb totes les dades que estem coneixent i que esguiten directament als col·laboradors més pròxims de la senyora Catalá, el que hauria de fer és no sols apartar-los i assumir responsabilitats polítiques en primera persona, sinó, en llaures a la prudència, retirar el nom de Rita Barberá del pont de les Flors fins que el jutjat finalitze les seues responsabilitats en el cas Assut”, ha finalitzat.