Menú

Els socialistes portaran als tribunals a Catalá per vulnerar els drets de l’oposició

El regidor socialista Borja Sanjuán ha anunciat que el Grup Municipal Socialista interposarà una denúncia davant el Contenciós Administratiu contra el govern de María José Catalá per vulnerar els drets de l’oposició. Sanjuán s’ha manifestat en aquests termes després de l’última resolució del Síndic de Greuges en la qual posa de manifest que el PP “està posant traves a l’oposició” perquè realitze la fiscalització del govern municipal.

“El Síndic ens ha tornat a donar la raó i confirma en la seua última resolució, amb molta duresa, que Catalá està actuant conscientment per a limitar els nostres drets i els del conjunt de l’oposició. I no sols això sinó que, a més, enlletgeix al govern del PP que haja incomplit les recomanacions realitzades per la Sindicatura i que ho posarà en coneixement de tots els ciutadans i ciutadanes així com dels membres del parlament valencià”, ha manifestat.

Per a Sanjuán, el Síndic ha posat en evidència que les mesures adoptades per Catalá per a restringir la participació de l’oposició tant en les comissions com en el ple “són arbitràries i poc transparents”, com denunciava el Partit Socialista. De fet, en la seua resolució retrau al govern del PP que ni tan sols s’haja permés al Grup Municipal Socialista la possibilitat de defensar-se i recórrer la seua decisió de no acatar les recomanacions de la Sindicatura.

“Recorrerem al Contenciós Administratiu perquè estem segurs que, com va ocórrer amb el Síndic i com haguera ocorregut en el Consell Jurídic Consultiu si ens hagueren deixat denunciar-lo, ens donarà la raó. Perquè és obvi que, quan es redueixen comissions informatives així com el nombre de regidors que poden participar, s’està restringint la possibilitat de l’oposició de participar en l’activitat pública per a fiscalitzar al govern”, ha incidit.

El regidor socialista, a més, ha assenyalat que el Síndic fa un retret contundent a Catalá per la seua “doble vara de mesurar” respecte a les limitacions de l’oposició. “En l’escrit li recorda que quan estava en l’oposició va denunciar en diverses ocasions al govern perquè entenia que limitava els seus drets. Si a ella llavors li semblava que amb set comissions i nou regidors per comissió s’estaven limitant els seus drets ara no pot defensar que amb dues comissions menys i dos regidors menys per comissió, no s’estan limitant els drets de l’oposició perquè és incongruent”, ha dit.

Per a Sanjuán, la decisió de Catalá d’incomplir les recomanacions del Síndic “arrossega a aquest Ajuntament a anar fent el ridícul en termes democràtics simplement perquè té por que puguem accedir a expedients, que puguem fer preguntes i que puguem fiscalitzar el seu treball”.

“Està demostrant, en aquesta i altres qüestions, que, amb la seua manera d’actuar des de l’opacitat, aquest Ajuntament s’està lliscant des de la defensa de l’interés general a la defensa del seu interés particular”, ha finalitzat.