Menú

Quatre regidors de Catalá no s’adhereixen al codi de bones practiques

La concejela del Grup Municipal Socialista Elisa Valía ha revelat aquest matí que quatre regidors de l’equip de Govern de María José Catalá “no s’han adherit al Codi de Bon Govern de l’Ajuntament de València” i ha advertit que “Catalá ha suspés l’acte públic que celebrava la Corporació per a ocultar a la ciutadania que té regidors que no comparteixen qüestions com respectar la diversitat, fomentar la igualtat entre homes i dones o l’ús indegut de targetes de crèdits”.

En aquests termes s’ha pronunciat en la roda de premsa per a denunciar “el mal govern de Catalá” i anunciar que ha presentat una moció a la Comissió d’Hisenda que se celebrarà demà perquè Catalá “torne celebrar l’acte d’adhesió perquè aquests regidors que menyspreen les bones pràctiques ens expliquen per què i que ella explique done la cara perquè és responsabilitat d’ella exigir aquest incompliment”.

Elisa Valía ha afirmat que el Codi de Bones Pràctiques “recull articles com la lluita contra la violència, la lluita per la igualtat entre homes i dones, la rendició de comptes quant a la dedicació i les incompatibilitats, el compromís amb la llengua o el no ús de targetes de crèdit o de dèbit contra càrrec a les arques públiques ja siga de l’Ajuntament directament com a govern o dels grups municipals”.

“Ja sabem que els quatre regidors de VOX tenen problema amb totes aquestes qüestions i estan desmantellant les accions d’igualtat, esborrant la lluita per la diversitat, oculten les seues retribucions, defensen el valencià no normatiu o han tingut problemes per a aclarir el destí de la subvenció del seu grup municipal i l’ús de targetes”, ha enumerat entre altres qüestions.

Valía ha posat l’accent que aquests “poden ser alguns articles que poden suposar un problema i deixen en evidència a quina han vingut alguns regidors de Catalá al govern municipal”. Per això ha insistit a exigir que se celebre “un acte públic perquè la societat valencià en el seu conjunt puga veure qui ens adherim i els qui el rebutgen de pla”.

Referent a això ha alertat que “ja no és que no ho vagen a complir és que directament es neguen adherir-se i, per tant, María José Catalá és qui ha de rendir comptes perquè són part del seu govern, són els seus regidors i per tant exigim que es faça un acte públic com es va fer en el mandat passat perquè a continuació la societat valenciana puga saber quina és la raó d’aquesta negativa”.