Menú

Sandra Gómez denuncia que Catalá manté l’acanada als inquilins d’AUMSA

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat que María José Catalá “ha enganyat els inquilins d’AUMSA als quals volia pegar una acanada en els lloguers perquè, quasi un mes després que es comprometera amb ells a deixar sense efecte la pujada, segueixen sense tindre notícies de l’Ajuntament”.

És a dir, ha apuntat Gómez, “tot el que va ocórrer en el ple del passat mes va ser un paperot de la senyora Catalá per a poder salvar la cara en el ple. Des de llavors, els veïns i veïnes d’AUMSA no han tornat a saber res de l’Ajuntament, la qual cosa vol dir que la senyora Catalá continua aplicant l’acanada als lloguers”.

La responsable socialista ha advertit que aquesta pujada decretada pel govern del PP i que en alguns casos aconsegueix un 50% xoca amb el reglament d’AUMSA que va aprovar l’anterior govern progressista i que estableix com a requisit que l’adjudicació d’un habitatge no supose una càrrega excessiva per als seus inquilins.

“Els veïns d’AUMSA s’han posat en contacte amb nosaltres perquè el Govern de Catalá no sols no els ha convocat a cap reunió sinó que ni tan sols els retorna les crides que estan fent per a conéixer la situació dels seus lloguers”, ha incidit Gómez.

Mobilització

El “menyspreu” de Catalá amb els inquilins d’AUMSA ha provocat que els veïns i veïnes s’hagen començat a mobilitzar per a exigir responsabilitats al govern municipal.

“Ens han comunicat que han començat a penjar als seus balcons el seu rebuig a la desmesurada pujada dels lloguers que hui dia els imposa el PP. Es tracta d’una denúncia pública per la destralada en els lloguers públics i des del Partit Socialista volem denunciar l’engany al qual s’ha sotmés als veïns i veïnes d’AUMSA per part d’aquest govern municipal que no té objeccions a multiplicar el lloguer d’habitatges públics mentrestant, d’altra banda, perdona fins a 70 milions d’euros en impostos a les famílies amb grans rendes i grans superfícies comercials, ha finalitzat.