Menú

Catalá torna a improvisar amb les Falles i convoca una gala del ninot amb una setmana d’antelació

La regidora socialista Nuria Llopis ha lamentat que el govern de Catalá continue improvisant amb les Falles i, quan a penes falta un mes perquè comence la setmana gran fallera de 2024, s’invente una gala del ninot que no estava en el calendari que va fer públic la Junta Central Fallera fa un mes.

“No és de rebut que el govern de Catalá continue improvisant d’aquesta manera amb la festa més reconeguda de la ciutat de València. Els fallers i falleres no es mereixen aquesta desorganització. No se’ls pot convocar a una gala del ninot que no estava en el calendari oficial que la JCF va publicar fa només un mes i que deslluirà un reconeixement que habitualment es realitzava en la setmana de Falles i en la plaça de l’Ajuntament perquè les comissions tingueren protagonisme recollint el seu estendard”.

La responsable socialista ha criticat que la JCF haja convocat aquesta gala “que s’ha tret de la mànega el regidor de Falles, Santiago Ballester, amb una setmana d’antelació, temps insuficient perquè els fallers i falleres es puguen organitzar. Perquè per a això, precisament, serveix el calendari faller que va publicar la JCF fa un mes, per a organitzar els actes i que tothom de les Falles puga planificar la seua assistència”, ha continuat l’edil.

A més, ha afegit, “l’acte està convocat entre setmana i a les 20 hores, un horari absolutament incompatible per als xiquets i xiquetes. És una actitud del govern de Catalá que es repeteix perquè ja ho va fer amb la gala del patrimoni i que suposa un menyspreu per als fallers i falleres, que tenen molt difícil assistir i gaudir d’un acte oficial”.

Per a Llopis, “si l’objectiu de la Gala del Ninot de Catalá era donar més visibilitat i importància al ninot i a la falla ha aconseguit justament el contrari amb aquesta organització improvisada d’una gala a una setmana vista i a esquena de l’Assemblea de Presidents. Perquè molts no podran anar i, a més, els lleva la possibilitat de recollir l’estendard en la plaça de l’Ajuntament durant la setmana gran de les Falles. No es pot fer pitjor i entenc perfectament l’enuig dels presidents de falla. Exigim a Catalá que rectifique i que es pose a treballar de manera ordenada per les Falles i no contra les Falles com està fent fins ara”, ha finalitzat.