Menú

Gómez porta al CJC la insubmissió de Catalá a complir la resolució del Síndic

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha anunciat que la seua formació ha presentat un recurs davant el Consell Jurídic Consultiu davant la negativa de María José Catalá a atendre les recomanacions el Síndic de Greuges en les quals advertia que la composició del seu govern en el qual reduïa el nombre de comissions i de regidors de l’oposició amb representació i capacitat de presentar mocions i preguntes en cadascuna d’elles.

Gómez que s’ha manifestat en aquests termes després de rebre la notificació en la qual Catalá rebutja una resolució que, ha recordat la portaveu socialista, era “una garrotada al caciquisme i la incompetència de María José Catalá” que “ha respost amb el despotisme que esperàvem”. Per això, ha assenyalat que els socialistes ja han presentat el recurs davant el CJC i ha manifestat que en cas d’aquest òrgan es pronuncie en línia amb el Síndic, Catalá “no tindrà més remei que acatar la legalitat”.

“No ha acceptat la garrotada que li va donar el Síndic i s’enroca en una posició antidemocràtica de no deixar participar als regidors del Grup Socialista en les comissions informatives del Ple”, ha denunciat i ha manifesteu que es tracta de “una decisió que el propi Síndic va qualificar com a arbitrària i que podia vulnerar els drets fonamentals dels regidors”.

En aquesta línia, ha lamentat que Catalá “té un caràcter cada vegada més dèspota” pel que “poc ens ha sorprés aquest informe on es declara pràcticament insubmisa”. “S’enroca i diu que no complirà amb les directrius que li manen tal com prevéiem així que li volem anunciar i advertir que ja hem interposat un recurs per vulneració dels nostres drets fonamentals i que es veurà obligada a respondre al CJC”.

En aquesta línia, la portaveu del Grup Municipal Socialista ha advertit a Maria José Catalá que si el CJC “manté el mateix criteri es veurà obligada per mandat legal a complir amb les obligacions que li mana la llei que són respectar els drets de l’oposició”. A més, ha ressaltat que “les raons que donen per a no complir i no acatar les directrius de la Sindicatura és que en les comissions informatives es tracten pocs assumptes “. “Cal tindre poca vergonya per a posar blanc sobre negre directament des d’Alcaldia que les Comissions Informatives ara es treballa poc i els assumptes que es tracten són pocs”, ha sentenciat.