Menú

Gómez anuncia una interpel·lació perquè Catalá reprove les acusacions de Vox

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha anunciat que presentarà una interpel·lació en el pròxim ple per a “donar-li l’oportunitat a María José Catalá de condemnar i reprovar les declaracions dels seus socis de Govern en les quals insinuaven que l’esquerra estava darrere dels incendis en El Saler”.

Gómez ha insistit que, d’aquesta manera, Catalá podrà rectificar el seu suport a unes declaracions “absolutament infundades i irresponsables” dels seus companys de govern. “Va estar molt poc afortunada abrigallant i sent comprensiva amb els deliris dels seus regidors i tindrà una oportunitat fantàstica per a desmarcar-se en el ple gràcies a la nostra interpel·lació”, ha continuat.

La responsable socialista ha assegurat que, de no rebutjar “rotundament” les afirmacions dels seus socis de Govern, la denúncia per injúries i calúmnies s’ampliarà per a incloure-la a ella com a responsable juntament amb Gosálvez i Badenas. “No volem interposar cap querella i, de fet, si Catalá es desmarca de les declaracions i els regidors de Vox rectifiquen i demanen disculpes, no la presentarem. Però no podem consentir que es diguen aquestes barbaritats i que no hi haja conseqüències”, ha sostingut.

Gómez ha mostrat la seua decepció amb Catalá per no haver sigut capaç ni tan sols de desmarcar-se de les manifestacions “insidioses i irresponsables” dels seus socis i que s’haja sumat “a les tesis més ultres dels seus socis” enfront de la posició d’altres membres del seu partit “que sí que abracen la convivència i una altra manera de fer política”.

La dirigent socialista ha recordat que les manifestacions realitzades pels regidors de Vox amb el suport explícit de Catalá poden emmarcar-se en un possible “delicte de calúmnies i injúries pel qual el Partit Socialista presentarà una querella com perjudicats. Són declaracions que superen els límits de la crítica política i tenim el convenciment que són condemnables en l’àmbit penal perquè s’ha dit de manera alta i clara que pot haver-hi membres del Partit Socialista que estiguen darrere de la provocació d’incendis”.

“Són acusacions absurdes, però que, en fer-les, el portaveu de Vox així com el responsable de l’àrea de la Devesa i Albufera amb la connivència de la mateixa Catalá, poden generar opinió pública que transcendisca als mitjans. Encara així, si els regidors de Vox i Catalá es retracten en el ple nosaltres òbviament ni tan sols posarem la denúncia. Perquè si es retracten, demanen disculpes públicament i reconeixen que han comés un error, nosaltres no volem judicialitzar la política”, ha finalitzat.