Gómez lamenta que la Capitalitat Verda coincidisca amb el retorn dels cotxes i la contaminació
- La portaveu socialista recorda a Catalá que els projectes que està revertint “no són ocurrències sinó la palanca que ha convertit a València en un referent”
- “Si haguera sigut alcaldessa en el mandat anterior, València hui no podria inaugurar la Capital Verda Europea”
La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha lamentat que María José Catalá “no puga veure més enllà dels seus propis límits partidistes i la inauguració de la Capitalitat Verda coincidisca amb la reversió de projectes aprovats que van ser la palanca per a aconseguir aquest reconeixement”.
Sandra Gómez ha valorat en aquests termes la inauguració de la Capitalitat Verda que arranca “amb l’anunci de reversions i sense nous projectes”. Així, ha insistit que ahir la Catalá ha anunciat “la reversió de carrils bici o l’eliminació d’una cosa tan important com era el Corredor Verd”.
“Al final estic absolutament convençuda que si ella haguera sigut l’alcaldessa en l’anterior mandat, hui València no podria inaugurar la Capital Verda Europea”, ha afirmat i ha lamentat que l’alcaldessa del PP “es referisca a les mesures que ens han fet arribar fins a la designació com a Capital Verda Europea com a ocurrències o extremismes”.
Gómez ha subratllat que “sense els projectes que vam fer i que deixem aprovats amb l’anterior govern progressista de la mà dels socialistes seria impensable que València haguera sigut triada”. “Hui Catalá ha pogut ser l’amfitriona d’un dels esdeveniments més importants que viurà aquesta ciutat gràcies a les mesures que critica i als projectes de renaturalització de places que ha descartat com el Corredor Verd, el bulevard de la Cultura de Guillem de Castro, la renaturalització de la plaça Sant Agustí i de l’avinguda de l’Oest o la reurbanització de l’avinguda del Port entre moltes altres”, ha continuat.
En el seu lloc, ha dit, l’aposta de Catalá per a la ciutat ha sigut retornar el trànsit privat al centre de la ciutat, reduir l’espai per als vianants per a introduir autobusos o la reversió d’alguns dels projectes de renaturalització que fins i tot estaven en fase d’adjudicació.
“El treball de l’anterior corporació progressista del qual renega Catalá”, ha incidit la líder dels socialistes de València ciutat, “no sols ens va permetre millorar la qualitat de vida de tots els barris de la nostra ciutat fins a aconseguir el reconeixement de la capitalitat verda europea sinó que també ens va llançar com una de les ciutats referents de tot el món. Ens van reconéixer com la millor ciutat del món i ens van triar capital del turisme sostenible”, ha destacat.
The New York Times lloa les conversions en zona de vianants
En aquesta línia, la portaveu socialista ha recordat que la recent inclusió de València com un dels millors 52 destins del món s’ha produït, de fet, gràcies als projectes empresos durant el govern anterior.
“El periòdic estatunidenc assenyala que aquesta designació és fruit de l’esforç ambiental que realitzem al llarg dels últims huit anys per a renaturalitzar la ciutat i, en aquest sentit, posa d’exemple totes les accions de conversió en zona de vianants que completem per a revitalitzar el centre històric. Projectes que ara la senyora Catalá no sols posa en qüestió sinó que rebutja obertament”, ha finalitzat.