Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que rectifique el seu pressupost “irresponsable”

El regidor socialista Borja Sanjuán ha exigit a María José Catalá que rectifique els Pressupostos de l’Ajuntament de València de 2024 i incorpore partides suficients que cobrisquen l’increment salarial del 3%, l’aportació de l’Emtre i afija una previsió de les despeses extraordinàries que generarà la recent sentència del Tribunal Constitucional que obliga els ajuntaments a atendre sense dilació totes les expropiacions.

“El Partit Popular ens va deixar un dels ajuntaments més endeutats d’Espanya i ha rebut en herència, per contra, l’ajuntament més sanejat. Però en un sol any, la senyora Catalá està camí de portar-nos de nou a una situació de fallida. Perquè no solament ha tingut una actitud molt irresponsable perdonant imposats als qui més tenen sinó que, a més, no ha pressupostat la pujada salarial dels funcionaris ni l’aportació a les entitats metropolitanes sinó que al mateix temps s’ha inventat ingressos ficticis per venda de solars que sap que no vendrà. I tot per a quadrar els comptes a martellades”, ha denunciat Sanjuán.

L’edil ha assenyalat que, per culpa d’aquesta “irresponsabilitat fiscal de Catalá”, València corre ara el risc de no poder atendre el forat que generarà la sentència del Constitucional sobre les expropiacions. “El pressupost s’enfronta a una situació en la qual qualsevol persona que estiga pendent d’una expropiació a la ciutat de València podrà reclamar-li-la a l’Ajuntament. I això, havent sigut tan irresponsable a l’hora de pressupostar, pot suposar un problema per a la sostenibilitat de l’Ajuntament”, ha recalcat.

Sanjuán ha recordat que la sentència del Constitucional tomba definitivament la mesura que va incorporar el Partit Popular en la LOTUP de 2014 i que permetia als Ajuntaments dilatar el pagament de les expropiacions pregades. “Catalá no pot seguir el mateix camí irresponsable que està seguint el PP en totes les administracions que dirigeix. El millor favor que els pot fer als valencians i valencianes és tornar a la sensatesa, descartar l’estafa fiscal per la qual ha privat a la ciutadania de 70 milions d’euros en inversions i posar sobre la taula uns pressupostos solvents que donen cobertura a totes les necessitats com el pagament de les expropiacions. I ho ha de fer sense fer paranys i sense provocar un forat en els comptes”, ha dit.

“No hi ha ningú com el Partit Popular per a rebre un ajuntament sanejat i acabar amb eixes bones dades econòmiques en uns pocs mesos”, ha finalitzat.